.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 05:58:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Hmm pytanko o wymiane silnika...
PostNapisane: 15.wrz.2002 16:18:02 
Użytkownik

Eee... od czego by tu zacząć :oko: ... Witam wszystkich jako , ze jestem tu nowy , bardzo sie ciesze ze odnalazlem takie forum bo sam jestem posiadaczem audi i mysle , ze pomoze to mi zaglebiac sie w tematy , zasiegac rad od innych i dzielic sie swoimi doswiadczeniami :-D ... ok do rzeczy... Jestem posiadaczem Audi 100 C4 2.8 quattro , moze nie jest to szczyt marzeń ale nie chodzi tutaj o to... autko całkiem nieźle mi się sprawuje , ale jest jeden problem - silnik ma już 331 tys. przebiegu... działa i to nie tak źle , ale napewno przydałby mu się remont etc. Więc pomyślałem , ze moze mozna by go wymienic na cos , bo czuje tez lekkie niedobory mocy :grin: ... Myslalem o silnikach 2.2 Turbo lub 4.2 V8 i mam pytanie , czy ten uklad quattro ktory mam w 2.8 bedzie dobrze z tym wspolpracowal? Bo z tym , ze trzeba bedzie wymienic skrzynie i sprzeglo to tez sie licze... No i jaka by byla orientacyjna cena takiej zabawy? Raczej sklanial bym sie ku silnikowi 2.2 turbo , jest lzejszy od V8 i ma nieograniczony wrecz potencjał tuningowy :D ... Moze ktos ma juz podobne doswiadczenia? Co byscie radzili? Moze pozbyc sie auta i kupic sobie roczne tico :-P ?

Tytuł:
PostNapisane: 15.wrz.2002 16:46:47 
Użytkownik

czesc , tez mam C4 2.8 quattro ... tylko dziwi mnie ze myslisz o remoncie przy tak niskim przebiegu ... jakbys mial z 800 tys km to eventualnie bym sie zgodzil ( palowany bez oleju , przegrzany itp) ...te silniki sa praktycznie niezniszczalne ... mozesz eventualnie zrobic glowice itp ... odzyska troche mocy , przestanie brac olej ( jak juz bierze) ... a jak chcesz mocniejszy to lepiej rozejzec sie za S4 ..za duzo dlubania zeby przelozyc cala instalacje elektryczna i dodatkowy osprzet ... poza tym zmiana zawiechy ( inne hamulce) i wiele innych przerobek ... szybciej , taniej i bezpieczniej wyjdzie ci poszukac jakiegos dobrego egzemplarza S4

Tytuł:
PostNapisane: 15.wrz.2002 17:29:10 
Użytkownik

Wiesz , ja kupowalem to auto "bardzo okazyjnie"(bo i kasy wtedy nie mialem za bardzo) i wiedzialem dokladnie w jakim jest stanie , a jest w stanie kiepskim , bardzo zaniedbane przez poprzedniego wlasciciela... Ogolnie stoje przed wyborem , albo robic to auto (zawiecha , hamulce , lakier , i tak wszystko jest do wymiany na nowe lub remontu)... Albo rozejrzec sie za S4 lub S6 czy tam S6 plus , albo jeszcze za czyms innym... (ale napewno bedzie to audi quattro)...

Tytuł:
PostNapisane: 15.wrz.2002 17:34:32 
Użytkownik

eee no to zdecydowanie rob go , taniej cie wyjdzie ... a swoja droga , dawno temu go kupiles ? ... i ile juz nim przejechales kilometrow ?

Tytuł:
PostNapisane: 15.wrz.2002 19:54:40 
Użytkownik

Kupilem przed wakacjami , a co do jazdy to nieduzo... bo musialem najpierw jeszcze troche przy nim pogrzebac zeby w ogole jezdzil...
Zaraz dam tu pare fotek to zobaczysz w jakim stanie jest auto...

Tytuł:
PostNapisane: 15.wrz.2002 20:28:08 
Użytkownik

Witam w szeregach :)
Moze przyda sie Tobie i innym ten adresik ---> http://www.silniki.com.pl
Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2002 00:40:16 
Użytkownik

spoko , dawaj fotki ... moze jakis spocik ? ... quattro club ? :grin: juz niedlugo beda koszulki wiec ... :oko: najblizszy termin to tuning party w piotrkowie , ale nie wiem czy bede a na pewno bede na Bemowie ... swoja droga to ja tez mialem w nieciekawym stanie moja furke i tez wynikalo to z zaniedbania przez poprzedniego wlasciciela ... ale wszystkiego nie bede opowiadal ..chyba ze sie mocno interesujesz to juz na tym forum to kiedys opisywalem wiec moge znalezc :) ...
a to moja furka : http://www.hans.jk.pl/images/3.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2002 18:03:27 
Użytkownik

Hmm narazie nie ma fotek - bóle z serwerem , a propos to ta Twoja tez mi sie nie laduje , ale widzialem ja na zdjeciach np z rudnik... spoty? spoko sie zobaczy czy dam rade... ale jezeli tak to z wielka checia...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1