.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 04:57:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2002 14:16:16 
Użytkownik

Simon Ramon napisał(a):
Bullitt napisał(a):
To sobie wymień to sprzęgło na spieki- koszt 400 plus 400 za montaż i koniec...

mógłbyś rozwinąć temat: gdzie to załatwić i o co chodzi?
Pytam bo po ostatnich szaleństwach z ręcznym tak mi w aucie śmierdziało sprzęgłem od 4x4 że eh... poza tym dziwny objaw, jak jeździłem npo deszczu w slidach to strasznie grzała mi się dźwignia zmiany biegów (mam całą metalową razem z gałką) i dosłownie miała chyba z 60 stopni - co to może być??? Nigdy wcześniej tego nie miałem... :-?

Dzwoń do Grześka z chiptronica i pytaj o stalowe sprzęgło.... On ci poradzi. :D

Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2002 14:30:49 
Użytkownik

simon po pierwsze:
z tego co się orientuję to nie wolno jeździć na ręcznym samochodami z 4x4 jeżeli nie masz odcięcia sprzęgłowego tylnego wału reagującego na ręczny, bo inaczej to już sobie szukaj nowy dyfer :grin:

po drugie:
spieki to cóś takiego..... ale uwaga: trzyma niesamowicie, dajesz pięć tysięcy obrotów i strzał ze sprzęgła i nie ma śliźnięcia się ani trochę....
odrazu trzym, ALE:
podczas ruszania z jedynki trzęsie całą furą, (można się przyzwyczaić lub nauczyć ruszać z jak najmniejszym trzęsieniem)
zamiast sprzęgła zużywają się części w napędzie..... które są droższe w wymianie niż sprzęgło...

a wygląda tak:

Obrazek[/img]

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2002 14:37:35 
Użytkownik

Można na recznym tylko furę trzeba sprzeglić- a SIMON skoro sprzęgło czuł to ją pewnie sprzeglił :grin:

A na spiekach w Rudnikach ja dawałem na strzał z 6000 obr :grin: i good :-D :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2002 14:55:52 
Użytkownik

Bullitt napisał(a):
A na spiekach w Rudnikach ja dawałem na strzał z 6000 obr :grin: i good :-D :grin:

z całym szacunkiem, ale mówimy o różnym momencie obrotowym...
ja się boje

Tytuł:
PostNapisane: 20.wrz.2002 22:12:17 
Użytkownik

wielkie dzieki za info - na recznym już nie bedę pomykał bo na 100% odcięcia nie mam - jak przyhamowałem tak kilka razy próbując równocześnie dawać po garach (jak w przednionapedowcu) to auto zachowywało sie tak jak by ślizgało sprzegło i dopiero powoli łapało - samochód zaczynał sie powoli rozpedzac. Martwi mnie co bedzie w zimie jak non stop bedzie chodził mi 4x4 a to sie cholerstwo tak grzeje - jade na serwis niech sprawdzają.
Jeszcze raz dzięki Keyser za zdjecia i info

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1