.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 20:45:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ważne sprawy KLUBOWE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PostNapisane: 17.lis.2002 22:51:19 
Użytkownik

Piszę ten post po skonsultowanie się z jednym klubowiczem ponieważ obaj nie możemy już zdzierżyć tego co się dzieje na forum i w klubie.

Sytuacja na forum staje się co najmniej niepokojąca!!! Mało jest nowych ciekawych postów. Albo podniecamy się niewiadomo jakimi mocami i kosmicznymi przeróbkami albo nie piszemy nic a nic !!!
Może moja postawa jest poparta tym że mój bolid nie ma 300KM tylko marne 136 i dlatego się nie interesuje mega tuningiem może dlatego że nie mam na to kaski ale można by spokojnie podyskutować na tematy mniej związane z extremalnymi przeróbkami !!!

Dla przykładu post w sprawie hamulców do A3 był przynajmniej dla mnie zdziewko pozerski bo niby skąd my mamy wiedzieć jaki hamulce wsadzić do A3 skoro na przykład ja nie mam na ten temat pojęcia !!! Nie mam żadnych zastrzeżeń do autora tego tematu bo praktycznie się nie znamy ale było to troszkę nie smaczne !!! Przecież jest tylu specjalistów od technicznych aspektów na techniczym forum !!!
Nie tedy droga !!!

Idziemy w złą stronę i tracimy klubowiczów i forumowiczów !!!
Wybaczcie ale kiedyś wchodziłem na to Forum nie mogąc się doczekać co tam ciekawego przeczytam !!! A teraz co ??? NUDA, NUDA i jeszcze raz NUDA !!!

Myślę że powstanie do życia nowej strony coś zmieni ale wątpię żeby to były radykalne zmiany.

Może trzeba nam się spotkać !!! Proponowałem takie spotkanie w Warszwie na wzór tego jakie odbywają się we Wrocławiu to dostałem jedną (- 1 -) konkretną odpowiedź !!! To jest klub ???

Nie mam tutaj do nikogo poszczególnego pretensji ale myślę że sami jesteśmy sobie winni ! Myślę że razem można naprawdę storzyć solidnie działający i wzajemnie wspierający się KLUB!!!

Nie wiem co będzie dalej po przeczytaniu tego posta przez większość forumo/klubowiczów ale jak tak dalej pójdzie to to forum zginie śmiercią naturalna !!!

POZDRAWIAM SERDECZNIE !!!
PAWEŁ - DeS

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2002 23:09:55 
Użytkownik

Des ... spoko ... troche przeadzasz... tobie brakuje jedynie integracji ... z reszta jak chyba wszystkim .... czas najwyzszy pomyslec wiec nad spotkaniem ...czysto klubowym ... mogloby to byc wlasnie to zimowe spotanie , ale tak czy inaczej w minionym roku nie bylo zadnego czysto klubowego spotkania ... i nie mozna tutaj obarczac wina za to kogokolwiek ...poprostu najwiecej zalzy od nas samych ... co do forum .. hmm ... mysle ze jest OK ... nie ma co zmieniac ... popatrz sobie na inne fora ... nasze jest chyba najbardzije tematycznym ... A3 to tez Audi wiec daj spokoj ... rownie dobrze wlasniciele RSow mogliby czepiac sie ciebie ze sie pytasz o jakies "banaly" ... wyluzuj ..prosze ... stronka ... hmm ... zmiany sie robia , ale bardzo powoli , nie wnikajac w szczegoly ...ale tak czy inaczje sama strona nic nie zmieni ... wszystko zalyz od nas samych ... nie chce tu tlumaczyc nikogo ze to ze tamto ale przezanie sa jakies powody dla ktorych spotkania w wiekszym gronie nie odbywaja sie ... no coz ... zycie ... ale niechby chociaz 3 klubowiczow spotykalo sie regularnie , niechby te spotkania byly czyms oczywistym ... to na dluzsza mete to owocuje przekazaniem tej tradycji ... i w ten sposob coraz wiecej osob jest chetnych do takich spotkan ... wiec nie patrzac na innych , nie zwazajac na warunki moznaby zaczac po malu na swoim podworku ... nie wnoszac przy tym wielkich hasel ... ot poprostu spontanicznie ... bo przeciez na sile nikt nie bedzie nic robil ... dobra ... rozpisalem sie ... :zakrecony:

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2002 23:14:46 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
pawel - nie jest chyba az tak zle a przynajmniej mam taka nadzieje !!!
jesli chodzi ci o forum to przeciez na ogol poruszane sa na nim tematy zwiazane z jedyna sluszna marka i to jest najwazniejsze !!!
czasami sa one wazne i mozna dowiedziec sie wielu ciekawych informacji
ale sa tez czasami pierdoly ale bez przesady
zobacz tylko co sie dzieje na forum glownym - tam dopiero zrobilo sie bagienko
klub na razie zyje glownie dzieki forum ale jak ruszy nowa stronka to mysle ze moze cala "dzialalnosc" klubowa przybrac inny obrot
pozdrawiam
AUDI RULEZZ!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2002 23:16:45 
Użytkownik

Może troszkę rzeczywiście zabardzo pojechałem ale to tylko obrazuje moje niezadowolenie !!!
Pozdrawiam
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2002 23:20:13 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
nie jest zle !
ale i tak bedzie lepiej !!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2002 23:24:02 
Użytkownik

co prawda nie mam AUDI ale tak jak kiedys pisalem sercem i dusza jestem zawsze z "4-kolami"najlepiej jeszcze z GEKONEM :D

czesto tu zagladam i mysle ze jest OK wystarczy zobaczyc co sie ostatnio dzieje na ogulnym ciagle jakis klutnie sciemy a to PGOD lub BOOST i Dziunia totalny balagan i wieczne przepychanki

POZDRAWIM :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2002 23:39:31 
Użytkownik

Troszkę nie trafiłem z tym tematem w sytuacji kiedy Volki miał dzwona !!!
Mam tylko nadzieję że sprawa nie ucichnie !!!
Pozdrawiam
DeS

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17.lis.2002 23:48:03 
Użytkownik

Zgadzam sie z Desem.Nikt nie twierdzi ze jest tu bagno.Panuje tu wzorowy porzadek :-D .Rozmawiamy tylko Audi i dobrze,ale czemu tylko o tuningu tych samochodow?Czemu o czesciej o modelach S?Ile jest takich aut w klubie?Mamy kolo 400 czlonkow i gdzie sa ci ludzie?A ile osob jest od S-ek?Na forum pisze tylko kilka osob.Tematy dotycza abstarkcyjnych dla wiekszosci modeli S.Jak mamy zdobyc nowe osoby piszace na forum skoro np ja stary bywalec nie mam zbytnio o czym pisac bo gucio wiem o Skach.Moze warto spuscic troche z tonu,nie pisac tylko o technice i audikach,poznac sie blizej.Kiedys uczestniczylem w forum Fiata Palio i Siena,bo posiadalem siene 1.6 i wiecie co wiecej osob tam pisalo.Pisalo sie o pierdolach dotychacych naszych aut, nie o jakichs tam turbomodyfikacjach ale np o tym ze ktos sobie alarm zamontowal,za amorki zbadal i po 70tkm jeszcze zyly,ze cos sie urwalo albo ze sobie nowy zapach kupil do auta,ze zmienil swiece i jest lepiej,auto wypolerowal,albo mandat dostal.Bylem tez czlonkiem IKARa czyli internetowego klubu Alfy Romeo i tam to byly zloty!!!! forum bylo za to czysto techniczne tak jak tutaj.A u nas kupa martwych czlonkow 7-10 osob na forum i jak juz jest po sezonie to zlot na koncu Polski robimy,tzn piszemy ze mozna zrobic....Malo co i mielibymy klub S-ek.ale nic straconego bo i tak mamy go na forum,akceptujemy modele topowe,stare audice jakos tu nie istnieja,czasami zastanawiam sie dlaczego.Widze jedna odpowiedz.Jak ktos tu wchodzi i widzi taki czysto techniczny kosmos to sie peszy i tyle go widziano,bo jakos zadko spotykam na katowickiej cos lepszego niz A4 lub A6 czesciej takie padliny jak moja i nie widze tych lepszych wiec nie oszukujmy sie,jezdzimy czyms innym i powinnismy o tym pisac.Co innego jesli robimy Virtual Audi Elite S Club.Zycie towarzyskie u nas lezy......bardziej kwitnie na GG.To tyle. :-(

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 07:59:51 
Użytkownik

mimo, ze az tak bardzo nie angazuje sie w zycie samego klubu, to swoje 3 grosze też chciałbym dorzucic:

forum od dawna ma "wysoki poziom" techniczny (od jakiegos roku mówie, bo tyle tu jestem) . kiedys to zauważyłem i pisałem o tym.

http://www.forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=6084

wg mnie, nie ma tu za bardzo - po wtarzam za bardzo miejsca dla laików. przychodzi nowa osoba, zazwyczaj niewiele wie o autach, zada kilka laickich pytań typu jak zdjąć spryskiwacz z maski itp i po tym jak taki post NIE spotka sie z ENTUZJASTYCZNĄ odezwą kolegów po prostu osoba sie zawstydza i nic wiecej nie pisze. ja laik trwam tu jakis rok, ale za bardzo glosu nie zajmuje bo sie nie wiele na rzeczy znam, wiec i bardziej sie z kolegami nie integrje i na spotkania nie jezdze - jak na forum nie mozna sie swobodnie wyrazic sie o sprawch typu jak zdjąć spryskiwacz z maski to co ja bede robil na spotkaniach. jasne piwko wypijemy, pogadamy o dupie maryni, bedzie super. ale po prostu czuje sie "inny" tutaj wiec i wydaje mi sie ze do tego grona nie pasuje i nie mam sie zamiaru bardziej integrować.

moze taka była wizja załozycieli tego klubu/forum - sami fachowcy - zgrana mała, hermetyczna kupa ludzi - ale widac to tez kuleje.

ja mam jakąś swoją wizje rozwoju tego klubu, ale jak mówie nie zakladalem klubu i nie chce sie za bardzo wtrącać. Uwazam, ze bez spotkan w terenie inaczej nie bedzie, trzeba sie lepiej poznać, porozmawiać na spotkaniu to i na forum bedzie zywo i bardziej towarzysko. ale pod takie spotkania nie ma gruntu. spotkac nie po to zeby robic wyscigi i wymieniac sie poglądami o chipach itp. ja nie mam zamiaru zakladac chipa i rasowac auta ani sie scigac. wiec nie jezdze na spotkania. moze nawet nie powinienem sie wypowaiadac co sie robi na spotkaniach, bo nigdy na takim nie bylem. ale tak sie kazdemu laikowy moze wlasnie wydawac co sie na takich spotkaniach dzieje.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 08:09:52 
Użytkownik

zwroccie uwage np na ten post:

http://forum.tuning.info.pl/viewtopic.php?t=12708

pusciła go zupełnie nowa osoba, ma jeden jedyny post na forum i zadaje laickie pytania o kloszu - nie chodzi mi tu o kupno kloszu, bo to rzeczywiscie bez sensu robic targowisko z forum, ale pyta sie o jakąś różnice w tych kloszach.
w momencie jak pisze te slowa, post juz spadła na sam dół i pewnie poleci w dół nastepne pare stron - zaloze sie, ze ta osoba juz tu nigdy nie zajrzy - speszyla sie, bo nikt na post nie odpowiedział, a gdzie moderatozy!!! ktorzy zwrócą uwage ze nie robi sie tu targowiska!!! tu juz nie ma moderatorów..

ja na ten post nie odpowiem, bo po pierwsze nie wiem jaka jest roznica w tych kloszach, a po dugie, zadnego innego forumowicza nie interesuje odpowiedz na proste pytania

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 08:42:33 
Użytkownik

no brawo chlopaki ... tylko takich nam trzeba :-? ... to ze nie piszecie o swoich problemach z autkami to nie znaczy ze nie moga tego robic wlasciciele S-ek ... to ze nie pojawiacie sie na zlotach(tomecz) to juz inny temat , jak tak kazdy podchodzi do tego tematu to faktycznie , nigdy klub nie bedzie tetnil zyciem .... poza tym mowicie tak jakbyscie oczekiwali od posiadaczy S-ek ze zajma sie problemami waszych(moich) autek ... a czy oni sie na tym znaja ? ... ludzie ... przestancie sie uzalac bo to zalosne ... jednemu przeszkadzaja posty o S-kach i tuningu , drugiemu przeszkadzaja posty o niczym , innemu posty bez odpowiedzi ... jakbym sie mial czepiac kazdej wypowiedzi ktora mi nie pasuje to juz dawno mialbym bana na tym forum ... poza tym czego oczekujecie od innych jak nie probujecie sami zajac sie problemem ... tomecz ...taki klosz ... a co za problem poszukac w internecie ? ... nie znalalzes ? ... ja tez nie ... wiec w czym problem ... jak ktos bedzie wiedzial to odpowie. ... nie skreslaj odrazu kogos kto nie zawsze odwiedza to forum ... reasumujac ... macie ciezkie dni , nie ukrywam, mi tez nie jest latwo, ale nie uzalam sie na forum ... jak brakuje wam czegos to wyjdzicie z inicjatywa ... i prosze nie krytykowac ... naprawde prosze nie krytykowac bo tto budzi naprawe niezdrowe emocje ... a nie chce mowic czym te niezdrowe emocje moga sie skonczyc ... :bardzozly:

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 09:32:31 
Użytkownik

I jeszcze jedno do słowa Hansa. Eski są nieco bardziej problemowe, i nie każdy mechanik je naprawi! No i części są inne...

Nie ma co się rozczulać, przecież nikt nie goni nikogo na forum aby nie pisał o autach <150KM . Ja poza tym nie zauważyłem, żeby był jakiś podział na tych S i tych bez S. Wszyscy się dobrze bawią, dzielą wiedzą, no i trudno mieć do kogokolwiek pretensje. To forum Audi uważam za najbardziej kulturalne i merytoryczne ze wszystkich w kraju. Zero Flame Wars.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 09:45:10 
Użytkownik

Całkowicie się z tobą zgadzam LL.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 10:12:42 
Użytkownik

i niech tak zostanie ... nawet keyser tu zadym nie robi ... :grin:
druga sprawa czy ja tu kiedykolwiek kogokolwiek dyskryminowalem ... z tego co pamietam Des troche ci pomoglem przy skladaniu twojego autka ... Bilo a czy na twoim autku nie jezdza czesci odemnie kupione za 25 % ceny .... jakby nie bylo tego forum to raczej po gieldach by trzeba chodzic ...
co do nowych ... kurde patrzcie ilu ludzi tu zaglada .. a z postami tak jak w zyciu jeden jest bardziej smialy drugi nie ... jeden nawali 3540 :grin: postow drugi 10 ... wszyscy sa traktowani rowno ..
co do s audi .. byla propozycja zrobienia klubu s ... demokratycznie odrzucona ... i ani slowa nie powiedzialem ... :0 :oko: :0

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 12:41:09 
Użytkownik

Qrwa bo zaczynam mieć dylemat moralny że się w ogole odezwałem !!! Ale dyskusja musi być żeby coś mam nadzieje z tego dobrego wyszło !!!

Ja naprawdę nie mam pretensji do nikogo że ktoś kogoś dyskryminuje bo nie ma S ale życie w naszym klubie jest równe ZERO !!!
Może ktoś mi wytłumaczy jak to się stało że na mojego POSTA o spotkaniu w Wawie odpowiedziała tylko jedna mniej udzielająca się osoba ???
W tym momencie żałuje że nie mieszkam we Wrocławiu bo tam się przynajmniej coś dzieje !!! (Volki, Mori, Bilu, Lightmen, Szosti i nie wiem kto jeszcze bo nie znam ale wiadomo o kogo chodzi !!)
A Wawie co ??? Myślę że jak byśmy się spotkali w Niedzielę na 2 godziny to nikomu by się nic nie stało !!!

Myślę że potrzeba nam spotów żeby było o czym pisać !!!

Aha jeszcze jedno: Jak mi zajebali auto to byłem naprawdę miło zaskoczony reakcją forumowiczów i było mi bardzo miło czytać ciepłe słowa !!! Jak się znalazło było jeszcze lepiej !!! Naprawdę wszystkim dziękuje za miłe słowa !!! To było zjednoczenie w potrzebie !!!
Dziękuje również tym którym zatrułem życie prosząć o rozglądanie sie po Wawie !!!!

To są te tematy które wspominam bardzo dobrze ale chciałbym żeby było ich więcej!!! Naprawdę mam nadzieje że nie trzeba tracić auta aby wzbudzic zainteresowanie forumowiczów.

Tak jak napisałem wyżej potrzeba nam spotkać i to bardzo i by najmniej nie tylko z pod znaku szaleńczych wyścigów na 400m chociaż są one też bardzo fajne (sam chętnie bym się pościgał !!!) tylko z pod znaku spotkania klubowego na którym można pogadać, pośmiać sie, wypić bezalkoholowe ;) pościgać ( tak tak ;)) Ale niech to będzie spotkanie klubowe a nie tam jakieś zbiorowisko ludzi którzy się nie znają i nie wiedzą o co w ogóle chodzi !!

Tak więc reasumując nie ma do nikogo pretensji !!!!!!!! Ale mam nadzieję że na nowy sezon zaczną się dziać nowe/dobre rzeczy/klimaty !!!

Serdecznie pozdrawiam i niech nikt nie czuje się dyskryminowany !!!
DeS
P.S.
Jeden cel udało mi się osiągnąć !!! Ozywiłem nasze forum !!! :-D :-D :grin: :grin:

Ale czy to zawsze ja musze robić BURDY ???? :-P :-P
Pozdr

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 13:03:41 
Użytkownik

Panowie bez jakiegos wspolnego zlotu sie nie obedzie,no ja narazie nie mam audi wiec podsuwam tylko pomysł,zebrac sie jakos i uzgodnic miejsce(na poczatek najlepiej jakos srodek polski zeby kazdy miał wmiare podobna odleglsoc),to jest podstawa!!!
o ile pamietam to ja miałem najstarsze audi :-( :-D z 81r,i byłem tu prawie od poczatku forum,wiec to nie bariera ze ktos ma gorszy,fakt ze ostatnio jest wiecej postow typu SMT5,NX,K29 co dla innych jest troche nowe :grin: ,ale trudno,
takze podstawa jest wspolny zlot!!!!!
dla przykładu podam Calibra Team,pare ładnych zlotow w roku,ostatnio z corrado club i wszystko sie super układa,bo sa rzeczy ktorych przez kompa sie nie załatwiObrazek Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 13:03:59 
Użytkownik

sam raz rzucilem propozycje spociku w wawie ale pozostala bez odpowiedzi
w warszawie kiepsko z ta integracja klubowa, mam nadzieje ze po tym topicu bedzie lepiej. ja sie pisze!

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 14:01:45 
Użytkownik

JAk już wcześniej mówiłem, w Warszawce i ja się zjawię.

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 15:42:13 
Użytkownik

Des. Bilo ... ale z was marudy ...nie trzeba bylo odrazu napisac ze domagacie sie zlotu ?? ... a z organizacja lokalnych spotkan to sie kontaktujcie bezposrednio miedzy soba ... po co robic zamieszanie na foprum ... ludzie troche logicznego myslenia zamiast narzekania i wszystko da sie zrobic .... no chyba nie oczekujecie ze Volki bedzie organizowal spotkania w wawie ? :lol: ... a co do zlotu to wiem ze bedzie , prawdopodobnie w styczniu i prawdopodobnie na torze .... tak zeby poszalec ... ale narazie to tyle co moge powiedziewc zeby nie robic przedwczesnych apetytow .... takze furki pucowac i cierpliwie czekac :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2002 16:19:49 
Użytkownik

:-D No dziekuje ze wszyscy sie wypowiedzieli jak to jest dobrze.Volki nawet przpomnial pewne wyderzanie ktore milo wspominam czyli calkiem spontaniczne spotkanie,jazde 230Km w jedna strone tylko po czesc do auta i mila rozmowe.Pamietam jeszcze jak rozmawialismy na nim o integracji klubu.Jesli uwazamy ze jest dobrze to niech tak zostanie.....w koncu czego wymagac wiecej....boleje jednak nad czysto informacyjna forma tego klubu i nadal twierdze ze jestesmy klubem kanapowym mimo 400 czlonkow na liscie....swiadczy o tym chodzby ilosc osob wypowiadajacych sie w tym watku.A co do do burd to sie nie zgodze.Nie mozecie porownywac pisania o klubie do jakichkolwiek wojen.Nie wiem co masz na mysli mowiac o niezdrowych emocjach Hans???Ja nikogo nie obrazam,ani nikomu nie groze nie uzywam nawet ikonek emocji typu :bardzozly: :bardzozly: :bardzozly: Napisalem to co lezy mi na duszy i tyle,nic ponad to.To nie jest krytyka,lecz komentaz do sytuacji.Spokojny post a nie jaks wojna.Cenie brak burd na tym forum i wolalbym aby tak nadal bylo
A co do zlotu to trzeba bylo o tym myslec w sezonie letnim bo jakos eskimosem to nie jestem,ale kto wie moze sie skusze.
Na koniec chce zaznaczyc ze ani tym ani poprzednim postem nie zamierzalem nikogo urazic,a jesli urazilem to bardzo przepraszam.
Czasami warto jednak rozluznic atmosfere na forum co,jesli mam w nim uczestniczyc, postaram sie czynic :-D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1