.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 15:52:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 09:10:55 
Użytkownik

spiks napisał(a):
Krzyś no niby masz racje.
Tylko co powiesz jak u nas trafisz na większego cwaniaka od Ciebie i tak cię zamota że kupisz totalne zakażenie :placz: , lub też po pół roku zacznie ci się wszystko sypać? A w najgorszym wypadku jak sprzedający zaleje silnik moto etkerem, a przy kupnie tego nie sprawdzisz, dopiero po pierwszej wymianie oleju.

Hehe, bo chodzi o to zeby byc co najmniej takim samym cwaniakiem jak sprzedajacy ;) A poza tym - zawsze mozna podjechac i sprawdzic auto u diagnostyka, albo w dobrze wyposażonym warsztacie o nieposzlakowanej opinii (są takie? :-D ). Myslisz że ile razy mnie próbowano nabrać zanim kupiłem to co kupiłem? Czasem wystarczy zrobić porządne ogledziny i geometrię żeby wiedziec że ktoś chce ci wcisnąć kawał złomu.

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 09:44:55 
Użytkownik

Ja popieram Des'a - samochód zza Odry jest dużo bardziej pewny niż polski złom albo "składak" z 4 różnych.
Ja swój kupiłem też tam i sprawdziłem w ASO w Niemczech - pełny przegląd i wymiana płynów, klocków itp na wszystko rachunek - pełen serwis :grin: A do wymiany drzwi,błotnik, lusterko i listwy czyli prawie nic.
Części kupiłem tez tam i jescze alu za 1/3 ceny z nowymi oponami.
W sumie wyniósł mnie tyle co w Polsce a wiem co mam.
Więc szukaj Des na Zachodzie a na pewno znajdziesz jak ktoś już powiedział.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 09:53:14 
Użytkownik

Krawat napisał(a):
Ja popieram Des'a - samochód zza Odry jest dużo bardziej pewny niż polski złom albo "składak" z 4 różnych.

Chyba że ten samochód zza Odry to bedzie specjalnie spreparowany dla "polaczka" złom albo składak z 4 róznych. Takie gadanie - "lepiej kupic w Niemczech bo bardziej pewny i wiesz co masz". Jak dobrze sprawdzisz auto jezdzace w Polsce to tez wiesz co masz - i masz o wiele mniej problemow. Ja bym szukał auta i tu i tam - jedno drugiemu nie przeszkadza- a nuż sie trafi diamencik o 10km od miejsca zamieszkania?.

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 10:01:52 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
Krzyś napisał(a):
Krawat napisał(a):

Chyba że ten samochód zza Odry to bedzie specjalnie spreparowany dla "polaczka" złom albo składak z 4 róznych. Takie gadanie - "lepiej kupic w Niemczech bo bardziej pewny i wiesz co masz". Jak dobrze sprawdzisz auto jezdzace w Polsce to tez wiesz co masz - i masz o wiele mniej problemow. Ja bym szukał auta i tu i tam - jedno drugiemu nie przeszkadza- a nuż sie trafi diamencik o 10km od miejsca zamieszkania?.

sek w tym ze znalezienie takiego diamencika jest bardziej prawdopodobne tam niz tu i juz - to jest caly problem

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 10:18:27 
Użytkownik

DeS napisał(a):
mquattro napisał(a):
Tylko DeS pamietaj o Euro 2 zebys sie na mine nie wladowal (tak na wszelki wypadek pisze - bo pewnie wiesz - najstarsze roczniki to 93 i raczej zawsze trzeba sprawdzic)

I tu się mylisz :-D :grin: :-D

Może coś więcej na ten temat DeS, oczywiście jeżeli to nie tajemnica ?

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 10:26:21 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
sek w tym ze znalezienie takiego diamencika jest bardziej prawdopodobne tam niz tu i juz - to jest caly problem

mniej lub bardziej prawdopodobne - zgoda, ale to nie znaczy że znalezienie w Polsce jest niemozliwe, a wąglika w Niemczech tez kupić mozna ;)

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 10:32:49 
Użytkownik

Krzsku to szykuj auto na sprzedaz bo ja juz zacieram rece na twoj "diamencik" :grin: mam niedaleko a do tego pewnie sprzedaz auto ze znizka dla klubowicza... :zakrecony: :oko: :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 10:48:13 
Użytkownik

niedługo zrobię z niego "brylancik" (dosłownie bo malowanko zderzaczkow i polerka się szykuje ;) )
Rush - zamierzam nim jeszcze troche pojezdzic ;) Tak ze bedziesz musiał sobie poczekać hehe. A propos - jak bedziesz sprzedawał swoje 4 kólka- to moze wyjmij te soczewki a załóz stare lampy? O ile ich nie sprzedałes za drobne pieniadze. Może pomyślę o lepszych "oczach" dla "brylancika"? :-D

BTW - skoro jestesmy w temacie "kupna-sprzedaży" - to czy ktoś zna to autko?
http://www.trader.pl/ad-details.asp?CategoryID=131&ID=67470647304042003154821

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 11:28:03 
Użytkownik

Krzys temat tego S2 na forum byl juz walkowany 2 razy :zakrecony:
Podobno nic godnego uwagi - Geralt (jesli sie nie myle) je ogladal

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 14:14:44 
Użytkownik

ja nie wiem ... moze Des powieszz czego dokladnie szukasz ? ... niech kazdy sobie dokladnie odpowie czego szuka a wqtedy latwiej bedzie cos znalezc ..

jest do kupienia ta Coupe quattro w Bydgoszczy ... zanim sie pojawila to tyyyle ludzi marudzilo ze chcialoby kupic dobry samochod ... a jak sie pojawilo to chetnych brak ... bo silnik za maly bo silnik zaduzy bo nie ma gazu , bo .... i wiele takich ... jak sie chce kupic uzywke to trzeba sie liczyc z kosztami pozakupie ... no ale coz ... jak sie nie ma wogole kasy to faktycznie ... najtrudniej wtedy cos znalezc w rozsadnej cenie ... a juz tymbardziej niebite , pierwszy wlasciciel , niepalacy , zadbany , w stanie idealnym , przebieg 3000 km garazowany , odpalany raz w tygodniu jezdzony tylko w cieple dni wieczorami ... powodzenia w szukaniu ...

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 14:18:35 
Użytkownik

mquattro napisał(a):
Krzys temat tego S2 na forum byl juz walkowany 2 razy :zakrecony:
Podobno nic godnego uwagi - Geralt (jesli sie nie myle) je ogladal

To S2 za cenę jaka jest ogłoszeniu jest raczej średnio interesująco, natopmiast jeżeli prawdą jest to co mówił Koprass że cena autka realnie oscyluje w granicach 16 tysięcy to robi się bardzo interesujące. 8)

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 14:25:30 
Użytkownik

Krzyś napisał(a):
DeS napisał(a):
Krzyś nie do końca masz racje a to dlatego że:
akcyzę i Vat wcale nie trzeba liczyć od tego ile zapłaciłeś

Wyrażnie napisałem ze cło liczy sie wg wartości celnej z eurotaxu, no chyba ze na fakturze będzie ze zapłaciles niewiele mniej niz to przewiduje ten "poradnik celnika" (ew. jesli masz kogoś na granicy kto za drobnym dowodem wdzieczności przymknie oko na to lub tamto ;) )

DeS napisał(a):
pierwsza rejestracja również nie musi kosztować 1000 zł

1000zł kosztuje 1 rejestracja gdy przywieziesz auto na lawecie, 500zł gdy nim przyjedziesz sam- ale musisz byc wpisany jako wlasciciel pojazdu w Brifie (i to sie wiaze chyba z obowiazkiem wykupienia ubezpieczenia w Niemczech)

DeS napisał(a):
chcę kupić coś tańszego niż 3000 ojro bo mnie po prostu nie stać :-(

jakby nas było stac - to kupowalibysmy nowe auta w salonie, ale tu Polska a nie Niemcy ;) Niewielu stać na taki luksus ;) Boje sie że za mniej niz 3000 euro to raczej ciezko ci bedzie cos naprawde ciekawego kupić.

DeS napisał(a):
Zobaczymy, wszystko będzie sprawdzone i opatentowane.
Jak trafi się coś ciekawego to chapnę i przyciągnę 8-)

Zycze powodzenia, ale ja bym na twoim miejscu najpierw poszukał w kraju. Wiadomo ze fajne autka nie stoją za każdym rogiem, ale mysle ze mozna znalezc coś mało bitego i w rozsądnej cenie.
Aha, i odśwież sobie swoje albo przyswój cudze umiejętności negocjacji, czasem naprawde można kogoś "zamotać" i kupić auto dużo poniżej ceny wywoławczej.

Jeśli chodzi o clenie to w miejscu docelowym clenia robi się korektę :oko: a są takie mądre 4 katalogi :-D

Jeśli chodzi I rejestrację to masz pełną rację.

Zgodzę się że są auta w niemczech które są specjalnie przygotowywane na sprzedaż m. in. na Polaków. Ale nawet te auta - wiem z doświadczenia znajomego z którym będe sprowadzał a on się tym trudni - nie są składane z 3/4 innych, są bardziej zmaltretowane ale nie są to totalne szroty.

W kraju jest niewiele autek wartych uwagi, zwłaszcza teraz gdy każdemu brakuje kaski na sukcesywne przeglądy a o naprawasz bieżacych nie wspominając. :-(

Jak pojade to zobacze co jest i w czym mogę wybierać.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 14:25:54 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
ja nie wiem ... moze Des powieszz czego dokladnie szukasz ? ... niech kazdy sobie dokladnie odpowie czego szuka a wqtedy latwiej bedzie cos znalezc ..

jest do kupienia ta Coupe quattro w Bydgoszczy ... zanim sie pojawila to tyyyle ludzi marudzilo ze chcialoby kupic dobry samochod ... a jak sie pojawilo to chetnych brak ... bo silnik za maly bo silnik zaduzy bo nie ma gazu , bo .... i wiele takich ... jak sie chce kupic uzywke to trzeba sie liczyc z kosztami pozakupie ... no ale coz ... jak sie nie ma wogole kasy to faktycznie ... najtrudniej wtedy cos znalezc w rozsadnej cenie ... a juz tymbardziej niebite , pierwszy wlasciciel , niepalacy , zadbany , w stanie idealnym , przebieg 3000 km garazowany , odpalany raz w tygodniu jezdzony tylko w cieple dni wieczorami ... powodzenia w szukaniu ...

Ja mysle podobnie i kupilem sobie mojego sztrucla - i inwestuje, ale nie placze strasznie bo gdzies tak za rok to bedzie idealny samochod :-D

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 14:29:17 
Użytkownik

Hansik napisał(a):

Hans wszystko cacy ale mnie nie stać żeby wywalić od ręki 27 tysięcy na idealne autko. Myślałem na autem które prezentowałeś ale jest ono dla mnie po prostu za drogie :-(

Osobiście szukam Coupe najlepiej Quattro i B4 - to niekoniecznie.
W sumie nie mam jakiś strasznych wymagań ale jakoś w Polsce jest mało takich autek do sprzedania w normalnym stanie.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 14:30:45 
Użytkownik

piotr_ napisał(a):
DeS napisał(a):
mquattro napisał(a):
Tylko DeS pamietaj o Euro 2 zebys sie na mine nie wladowal (tak na wszelki wypadek pisze - bo pewnie wiesz - najstarsze roczniki to 93 i raczej zawsze trzeba sprawdzic)

I tu się mylisz :-D :grin: :-D

Może coś więcej na ten temat DeS, oczywiście jeżeli to nie tajemnica ?

Jest na to patent, dopukie nie sprowadze swojego albo nie zobacze na własne oczy takiego numeru to nie będe siał rewelacji ale jestem zapewniony że numer przechodzi i już takie auta jeżdżą po Polsce, ba ruch na granicach jest wzmożony :grin:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 14:48:17 
Użytkownik

rozrozniamy tutaj takie pojecia

- nie mam zbyt duzo pieniedzy
- chce kupic auto w dobrym stanie

ale nijak te dwa pojecia nie pasuja do siebie ...

wiec moze dajcie sobie siana dopoki jednak nie bedziecie mieli tej kasy na dobry egzemplaz ktorego bedziecie dluuugo szukali

albo

kupicie to co jest za te pieniadze ktore macie i z czasem odbudujecie auto ...

nie ma sie co oszukiwac ... kupno jakiegokolwiek auta , czy to z niemiec czy w polsce wiaze sie z odbudowa ... nawet niebitego

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 14:59:40 
Użytkownik

Niezgodze się. Można kupić auto tanie i w dobrym stanie, tylko prawdopodobieństwo takiej sytacji w Polsce jest zdecydowanie mniejsze niż w Niemczech.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:11:04 
Użytkownik

No nie wiem, nie wiem, coś nie za bardzo mi pasuje połaczenie "tani" i "w dobrym stanie". Na własnym przykładzie sie nauczyłem że co tanie to drogie, a zwykle im auto ma cene nizsza od rynkowej - tym bardzie sie mozna spodziewać "cudów". DeS - cene auta wyznacza rynek, nie kupisz auta w superstanie za pół ceny ;) Czy to od naszego czy od Niemca ;)

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:11:23 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Niezgodze się. Można kupić auto tanie i w dobrym stanie, tylko prawdopodobieństwo takiej sytacji w Polsce jest zdecydowanie mniejsze niż w Niemczech.

DeS przecztaj jeszcze raz to co napisales :lol:
Nigdy nie widzialem dobrego i taniego auta ktore ktos kupil z drugiej reki.
Byla to zawsze bardziej lub mniej ewidentna padaczka.

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:15:11 
Użytkownik

tanie i dobre jest tylko wino marki wino , bo jest tanie i dobre :grin:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1