.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 15:12:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:17:55 
Użytkownik

Wiadomą sprawą jest że ideału za póldarmo nie kupi się. Ale uważam że porównując nasze szroty i szroty z niemiec te z reichu wypadają jednak zdecydowanie lepiej.

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:18:22 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
tanie i dobre jest tylko wino marki wino , bo jest tanie i dobre :grin:

Tu się akurat zgodzę :lol:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:30:32 
Użytkownik

Des a ty myslisz ze te szroty ktore ogladaz w polsce to skad pochodza ? ... tam jak bedziesz chcial kupic auto w dobrym stanie wydasz wiecej niz u nas ... tyle ze tam faktycznie ... wiecej jest aut z miejszymi przejsciami bo wszystkie auta po przejsciach ida odrazu do polski ... ale oczywscie za relatywnie mniejsze pieniadze ... i te auta ktore tam sa tansze to rowniez sa po przejsciach takich jak te u nas

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:36:42 
Użytkownik

Po co ten spór - wszyscy wiemy, że jesli się coś trafi za odrą - np. lekko przetarte - a przeszłość czysta, to będzie to lepsze niż samochody w Polsce, na których nikt nie wie ile i w jakim miejscu jest szpachli, które nigdy nie widziały prawdziwego serwisu, itp. A cena w niemcach moze być dobra - bo bity. Jasne - bitych nie wolno, lecz jesli się na miejscu kupi drzwi, błotnik i lampe, to juz nie jest bity :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:42:34 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
Des a ty myslisz ze te szroty ktore ogladaz w polsce to skad pochodza ? ... tam jak bedziesz chcial kupic auto w dobrym stanie wydasz wiecej niz u nas ... tyle ze tam faktycznie ... wiecej jest aut z miejszymi przejsciami bo wszystkie auta po przejsciach ida odrazu do polski ... ale oczywscie za relatywnie mniejsze pieniadze ... i te auta ktore tam sa tansze to rowniez sa po przejsciach takich jak te u nas

Ale to nie są auto bezpośrednio sprowadzone tylko po sprowadzaniu jakiś czas temu zdewastowane przez polskich właścicieli...

Ataman masz 100% racji :-D

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:48:20 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
wiec moze dajcie sobie siana dopoki jednak nie bedziecie mieli tej kasy na dobry egzemplaz ktorego bedziecie dluuugo szukali albo
kupicie to co jest za te pieniadze ktore macie i z czasem odbudujecie auto ...

Hans ma jak zwykle racje :oko:
Des, nie zastanawiales sie nad jakims malym dokredytowaniem zeby kupic jakies troche drozsze auto w dobrym stanie?
Jak kupisz tania padake to i tak docelowo wlozysz do niego tyle co kupilbys drozsze, lepiej wypasione, a moze nawet wiecej...

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:50:10 
Użytkownik

Wolę wkładać auto a jak nie mam kaski to nie jeździć niż mieć jakiego wierzyciela na głowie a jeździć droższym autem.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:53:20 
Użytkownik

Panowie,

Mysle ze czas juz ta dyskusje zakonczyc, chyba juz wszystko zostalo powiedziane a DeS jak sie nie myle szuka namiarow na komisy w niemcowie :-D

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:56:24 
Użytkownik

No właśnie... topic ma dwie strony a jeszcze nikt nie napisałem tego co mnie interesuje... :-(

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 15:58:00 
Użytkownik

Des , jakbys sie troszke wyslilil to juz dawno mialbys sterte adresow ... wystarczy tylko poszukac w internecie ... ale nie na forum tylko na wyszukiwarkach i na stronach tematycznych *.de ... :-?

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 16:13:09 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Ale to nie są auto bezpośrednio sprowadzone tylko po sprowadzaniu jakiś czas temu zdewastowane przez polskich właścicieli...
Ataman masz 100% racji :-D

A ja bym się pokusił o rozwianie kilku mitów:

Po 1 - to że Niemiec jezdzil autem nie oznacza ze kazde auto uzywane zza Odry jest idealne i nie bedzie zdewastowane (swiadomie pomijam kwestie zawieszenia ;) )
Po 2 - to że auto przez jakis czas jezdziło w kraju nie oznacza że koniecznie musi byc zdewastowane
Po 3 - to że auto zza Odry jest sewisowane itd w ichniejszych ASO nie musi wcale z urzedu oznaczać że bedzie w dużo lepszym stanie niż polskie, w kazdym razie nie na tyle duzo zeby jedno uznac za ideał a drugie za szrot.
Po 4 - to że u nas ludzie masowo uciekają od ASO - to wiemy dlaczego, ale serwisowanie u mniej lub bardziej znajomych mechaników nie oznacza że auto musi być "padaką"
Po 5 - to że u nas często zamiast częsci oryginalnych stosuje się zamienniki nie oznacza że takie auto od razu nalezy uznać za szrot, zamienniki często-gęsto nie ustepują lub niewiele ustępują dżinałom, a bywają przypadki że są nawet lepsze.
Po 6- to że u nas ktos serwisuje auto w autoryzowanym ASO nie oznacza ze bedzi miał wszystkie zepsute częsci wymienione na nowe oryginały, znam przypadki kiedy np. w ASO Audi lub Peugeota klient dostawał albo zamienniki albo nawet używki - choć na fakturze widniała oczywiscie nowa i oryginalna część.
Po 7 - dlaczego niby pukniete auto sprowadzone z zachodu przez kogoś-tam i zrobione na miejscu ma byc gorsze niz auto pukniete i sprowadzone osobiscie i naprawione pod wlasnym nadzorem? Wbrew pozorom dosyc łatwo jest ustalic jakość naprawy i oszacowac wielkosc zniszczeń.
Po 8 - ilość szpachli? Lakier? Sa czujniki, ale wystarczy znajacy sie na rzeczy malarz. Sam nie zapomne jak niejaki mr Filipowicz z Mitsubishi na moja prośbę tyko obszedł jedna taką audiczkę i wyraził swoją opinie o lakierze na aucie - trzeba było widziec coraz bardziej opadającą szczękę gościa ktory mi chciał popchnąć auto (przed badaniem bylismy ugadani na cene, zbilem ok 10% z tego co krzyknal, auto mialo byc pukniete w tył- a po wszystkim zaproponował cene jeszcze niższą, ale nie ze mna te numery)

Reasumując: może faktycznie jest wieksza szansa ze za Odrą łatwiej znaleźć auto w dobrym stanie- ale to nie znaczy ze na kazde auto jezdzace po naszych drogach należy spuścić zasłonę miłosierdzia i dobić ;) Każde auto przez kupnem trzeba gruntownie sprawdzić, no chyba ze sie kupuje kaszla za 1000zł ;)

A teraz w temacie: DeS, skoro twoj znajomy trudni sie sprowadzaniem aut - to z nim powaznie pogadaj, taki ktoś ma juz znajomości, układy itd - predzej on coś u Niemca znajdzie i wytarguje niz ty ;)

ok, skonczyłem, a teraz choćby i potop :D

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 21:55:09 
Użytkownik

To prawda, co piszesz, ale ja dla deSa obejrzałem jeden samochód - i uwierz mi, że był w gorszym stanie (oczywiscie zarejestrowany, na chodzie, "super stan"), niż te, które się oglada w europie stojące sobie na dachach. Porostu - to co u nas jeździ bardzo często w niemczech byłoby juz kilka razy zrecyclingowane. Albo inaczej - u nas się szpachluje dachy samochodów, a zagramanicą złomuje się nawet proste, niepowichrowane dachy. :-P
A że można znaleźć w polsce samochody w dobrym stanie - to jest mozliwe, choć wiem z doświadczenia, że takowe czesto idą do znajomych, a nie przez ogłoszenia w gazetach.

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 21:57:32 
Użytkownik

To prawda, co piszesz, ale ja dla deSa obejrzałem jeden samochód - i uwierz mi, że był w gorszym stanie (oczywiscie zarejestrowany, na chodzie, "super stan"), niż te, które się oglada w europie stojące sobie na dachach. Porostu - to co u nas jeździ bardzo często w niemczech byłoby juz kilka razy zrecyclingowane. Albo inaczej - u nas się szpachluje dachy samochodów, a zagramanicą złomuje się nawet proste, niepowichrowane dachy. :-P
A że można znaleźć w polsce samochody w dobrym stanie - to jest mozliwe, choć wiem z doświadczenia, że takowe czesto idą do znajomych, a nie przez ogłoszenia w gazetach.

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2003 21:59:39 
Użytkownik

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1