.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lut.2025 05:44:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2003 21:32:07 
Użytkownik

A ja posiadam radyjko BETA - bardzo bajeranckie, z dodatkowych funkcji posiada regulacje głośnoci. Ponadto kolorkiem i fakturą, podświetleniem również - współgrającym z włączaniem i wyłączniem swiateł pozycyjnych nawet nieźle współgra z resztą kokpitu. Za to jak złodziejaszki sprawdzaja ile ciągnie moja bryka to się obsmiewaja i idą dalej szukać. A ja bardzo sobie cenię ten komfort 8)

Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2003 21:39:07 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Hansik napisał(a):
ctv napisał(a):
a ja polecam Audi symphony !!!! Super radyjko a ja tanio sie go pozbede!!

eee a to juz sie do sprzedam/kupie kwalifikuje :lol: :-D

Widzę Hans że nabijasz sobie kolejne posty !! BRAWO !! :lol: :lol: :lol:

Des, moj kolego drogi , nabijanie postow to jak dla mnie za wysokie progi, ale tobie to widze nie sprawia klopotu wiec i ja czasami dobije postow jak sztachet do plotu :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2003 21:41:04 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
na poczatku mialem gamme ale zachcialo mi sie sony xr-ca 800 z fajniutkim czarnym panelem. ale teraz mi sie odwidzialo i znow wrocilem do gammy. i teraz nawet bardziej mi sie podoba niz wczesniej :-P

Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2003 22:32:40 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
DeS napisał(a):
Hansik napisał(a):
ctv napisał(a):

Des, moj kolego drogi , nabijanie postow to jak dla mnie za wysokie progi, ale tobie to widze nie sprawia klopotu wiec i ja czasami dobije postow jak sztachet do plotu :lol:

taa tez zauwazylem ostatnio taki sport na forum....nabijanie postow...nie wskazuje ale niektorzy sztuczny tlok robia czasem :|

Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2003 23:20:51 
Użytkownik

Wuja napisał(a):
Hansik napisał(a):
DeS napisał(a):
Hansik napisał(a):
ctv napisał(a):

taa tez zauwazylem ostatnio taki sport na forum....nabijanie postow...nie wskazuje ale niektorzy sztuczny tlok robia czasem :|

A to jakie cwaniaki :oops:

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 08:05:16 
Użytkownik

ja tam kupując radio nawet nie myslalem o innych odtwarzaczach niz te firmowe do audi. Po 1 - na pewno bedzie idealnie pasował do wnętrza, a po 2 - no nie wiem jaki musiałby byc złodziej zdesperowany zeby dziabnąć mi takiego kasetowego concert-a ;) Po 3 - może jakiegoś niewiarygodnego dźwieku to radio nie ma, ale dla mnie w zupełności wystarczy.
Naturalnie mozna kupic concert II - z odtwarzaczem CD, ale tu juz bym sie zastanawiał czy złodziejaszek musiałby być zdesperowany żeby na takie radyjko sie połakomić ;) Badz co badz taki model ceni się powyżej tysiaka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 08:13:56 
Użytkownik

Krzyś napisał(a):
ja tam kupując radio nawet nie myslalem o innych odtwarzaczach niz te firmowe do audi. Po 1 - na pewno bedzie idealnie pasował do wnętrza, a po 2 - no nie wiem jaki musiałby byc złodziej zdesperowany zeby dziabnąć mi takiego kasetowego concert-a ;) Po 3 - może jakiegoś niewiarygodnego dźwieku to radio nie ma, ale dla mnie w zupełności wystarczy.
Naturalnie mozna kupic concert II - z odtwarzaczem CD, ale tu juz bym sie zastanawiał czy złodziejaszek musiałby być zdesperowany żeby na takie radyjko sie połakomić ;) Badz co badz taki model ceni się powyżej tysiaka ;)

Radia Audi to najwiekszy szajs ja bym nie dało złotówki za takie radyjko :grin: Trzeba byc niezłym jeleniem żeby w salonie sie dac naciac na firmowe radio :lol: A na allegro sa za 100 :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 08:29:32 
Użytkownik

ctv napisał(a):
Radia Audi to najwiekszy szajs ja bym nie dało złotówki za takie radyjko :grin: Trzeba byc niezłym jeleniem żeby w salonie sie dac naciac na firmowe radio :lol: A na allegro sa za 100 :lol:

Tak, radia Audi to szajs kompletny, a już zwłaszcza z BOSE hehehe :-D

Zgadzam sie, trzeba być niezłym jeleniem żeby kupic radio w salonie (tam ponoc kosztuje cos 3000 zł :0 ), tylko nie wiem jakie radio mozna kupic za 100zł na allegro? Moze takie stare, stareńkie http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12868194? :D

Concert kasetowy kosztuje na gieldzie od 500-700zł, na allegro tez go taniej nie kupisz ;)
BTW - zachwalacie tu blaupunkty, grundigi, panasoniki - a myslicie ze kto robi radia do audi? VAG? :-D

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 10:34:51 
Użytkownik

a ja właśnie takie stare radyjko posiadam (Beta) i sobie je bardzo chwalę - doskonale odbiera, magnet gra czysto, podświetlone jest też elegancko. Wadą jest brak RDS, ale jakoś mi to nie przeszkadza. No i nikt na pewno nie wpadnie na pomysł żeby mi je skroić.

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 11:07:27 
Użytkownik

Adaś napisał(a):
a ja właśnie takie stare radyjko posiadam (Beta) i sobie je bardzo chwalę - doskonale odbiera, magnet gra czysto, podświetlone jest też elegancko. Wadą jest brak RDS, ale jakoś mi to nie przeszkadza. No i nikt na pewno nie wpadnie na pomysł żeby mi je skroić.

A bo to takie gadanie "radia audi to szajs", a pewnie radio tego samego producenta o zblizonych parametrach to juz nie szajs. Umowmy sie ze nie jestesmy żadnymi audiofilami o nie wiadomo jakich wymaganiach, zreszta napisałem ze dzwiek z Concerta i fabrycznej inst. nagłośnienia jest przyzwoity (a nie nie wiadomo jaki) i to mi wystarcza. Nikt mi chyba nie wmowi że podłaczy sobie jakiegoś Sony, Panasonica czy cos do std fabrycznego zestawu głosników (bez wzmacniacza) i bedzie mu to hulać tak że wygra nagrode "kryształowej nuty" :D

BTW - kiedyś gdzieś czytałem o gościu który założył sobie do bodajże A6 albo A8 system audio za 20 czy 30 tysiaków (sic!) który bazował własnie na Audi Concercie. Nie słyszałem jak to gra, ale jakoś nie wydaje mi sie aby firma kasująca takie pieniadze (a zatem raczej firma szanująca i siebie i klienta) zdecydowała sie oprzec system na "szajsowym" odtwarzaczu-choć naturalnie proponowali inne, pewno lepsze radia.

Tak wiec teksty typu "Radia Audi to najwiekszy szajs ja bym nie dało złotówki za takie radyjko" biorę z przymrużeniem oka albo spuszczam na nie zasłone miłosierdzia ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 11:19:36 
Użytkownik

Adaś napisał(a):

Ja mam lepszy wypas,Gamma z RDS,co by nie mowic pasuje idelanie do wnetrza :-D

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 11:24:54 
Użytkownik

Ja mam chorusa i nie nazekam, choc radio z CD by sie przydalo... moze niedlugo cos bedzie...(czekam na odzew od babci :lol: )

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 11:40:56 
Użytkownik

necro napisał(a):

Zgadzam się całkowicie, u mnie też pasuje idealnie :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 11:45:52 
Użytkownik

jajek2 napisał(a):
necro napisał(a):

Zgadzam się całkowicie, u mnie też pasuje idealnie :D

U mnie tez, u mnie tez! :grin:
Moze zalozymy jakis klub... :oko:

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 11:57:46 
Użytkownik

czy Gamma jakoś różni się od Beta rozmiarem lub rodzajem podłączenia? Bo może bym na jakim Allegro coś wyszarpał i wstąpił do waszego klubu :D ?

na przykład takie

http://s204.allegro.pl/photos/oryginal/ ... 3/13127341

albo takie

http://s204.allegro.pl/photos/oryginal/ ... 3/13065352

Jeszcze jedno, czy Beta my wyjście na 2 czy 4 głośniki?

Ostatnio edytowano 14.maja.2003 12:07:14 przez tipl_Adaś, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 12:04:28 
Użytkownik

Chodzin napisał(a):

U mnie tez, u mnie tez! :grin:
Moze zalozymy jakis klub... :oko:

No - np. Stowarzyszenie Posiadaczy Oryginalnych Klasycznych Odtwarzaczy Jedynie Naturalnych Integralnych Ewidentnie dla AUDI - w skrócie SPOKOJNIE dla AUDI ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 12:08:17 
Użytkownik

Nie, mysle ze nazwa: "Chcialbym_inne_ale_boje_sie_ze_mi_ukradna,_a_poza_tym_nie_bedzie_pasowalo" bedzie lepsza :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 12:17:49 
Użytkownik

w kwestii radyjek tez jestem wyczulony troszke na kradzieze wiec mam swoje stare radyjko, ktore wspomoglem dobrym wzmacniaczem z equalizerem...tez daje rade a o kradziez radia sie nie obawiam bo kto by takie chcial....hehe no i oczywiscie zajebiscie pasuje do wnetrza (duzy ciemno pomaranczowy wyswietlacz) :grin:

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 12:25:41 
Użytkownik

Chodzin napisał(a):
Nie, mysle ze nazwa: "Chcialbym_inne_ale_boje_sie_ze_mi_ukradna,_a_poza_tym_nie_bedzie_pasowalo" bedzie lepsza :grin:

Może ;) W każdym razie ja nauczony doswiadczeniem taty ktory nie dość ze 2 razy tracił radio to jeszcze musiał bulić za szyby postanowiłem maksymalnie (o ile to w ogóle mozliwe) się zabezpieczyć przed nieproszonymi gośćmi. Zresztą raz już miałem "odwiedziny" - kiedyś ok. 3 nad ranem sasiad widział jak jakiś sk....n zaglądał do środka przez szybę (na ogrodzonej posesji) ale zanim zszedł po schodach na dół - tamtego już nie było... A dwom innym sąsiadom tej nocy zgineły radia. Jak na razie "system" działa ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 12:33:44 
Użytkownik

Adaś napisał(a):
czy Gamma jakoś różni się od Beta rozmiarem lub rodzajem podłączenia? Bo może bym na jakim Allegro coś wyszarpał i wstąpił do waszego klubu :D ?
na przykład takie

http://s204.allegro.pl/photos/oryginal/ ... 3/13127341

albo takie

http://s204.allegro.pl/photos/oryginal/ ... 3/13065352

Jeszcze jedno, czy Beta my wyjście na 2 czy 4 głośniki?

Z tego co mi sie zdaje - to drugie radio (Delta) jest szersze od pierwszego, poza tym ma sterowanie zmieniaczem CD. Myslę że to jest nowsze pokolenie, potem zdaje sie był Chorus i Concert (oba na kasete, drugi model ma sterowanie zmieniacza) a teraz Chorus 2 i Concert 2 (CD), i Symphony o wielkości 2 DIN. Jakoś tak ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1