Adaś napisał(a):
a ja właśnie takie stare radyjko posiadam (Beta) i sobie je bardzo chwalę - doskonale odbiera, magnet gra czysto, podświetlone jest też elegancko. Wadą jest brak RDS, ale jakoś mi to nie przeszkadza. No i nikt na pewno nie wpadnie na pomysł żeby mi je skroić.
A bo to takie gadanie "radia audi to szajs", a pewnie radio tego samego producenta o zblizonych parametrach to juz nie szajs. Umowmy sie ze nie jestesmy żadnymi audiofilami o nie wiadomo jakich wymaganiach, zreszta napisałem ze dzwiek z Concerta i fabrycznej inst. nagłośnienia jest przyzwoity (a nie nie wiadomo jaki) i to mi wystarcza. Nikt mi chyba nie wmowi że podłaczy sobie jakiegoś Sony, Panasonica czy cos do std fabrycznego zestawu głosników (bez wzmacniacza) i bedzie mu to hulać tak że wygra nagrode "kryształowej nuty"
BTW - kiedyś gdzieś czytałem o gościu który założył sobie do bodajże A6 albo A8 system audio za 20 czy 30 tysiaków (sic!) który bazował własnie na Audi Concercie. Nie słyszałem jak to gra, ale jakoś nie wydaje mi sie aby firma kasująca takie pieniadze (a zatem raczej firma szanująca i siebie i klienta) zdecydowała sie oprzec system na "szajsowym" odtwarzaczu-choć naturalnie proponowali inne, pewno lepsze radia.
Tak wiec teksty typu "Radia Audi to najwiekszy szajs ja bym nie dało złotówki za takie radyjko" biorę z przymrużeniem oka albo spuszczam na nie zasłone miłosierdzia