.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.lut.2025 05:59:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2003 21:53:32 
Użytkownik

djleon napisał(a):
no i zaczęła się jazda. tak jak poradziliście umowiłem się na jutro w tyn warsztacie w Jankach, ale na wszelki wypadek jeszcze raz dla własnego spokoju wywaliłem elelktrykę - nowe świczki ngk, kable, kopułka i palec. zlożyłem to do kupy i jaby sie troche poprawiło co nie zmienia faktu ze sie jutro zjawie na rozsądnej regulacji nich fachmani obwąchają chociaż mało za to nie chcą (min 300 + koszt ew. części) no ale chce mieć wreszcie spokój. a przy okazji dziś "popsułem" jeszcze gaz. bo chciałem z rozpędu wyminić jeszcze filterek lpg na i jak go ruszyłem to tak mi zaczął gaz nieprdzielać pomimo odłaczenia instalacji poprzez wyjęcie bezpiecznika. nie mogłem nic zrobić dokręciłem śrubę od filtra a gaz cały czas napieprzał. nie wiem czy to normalne? a że to robiłem w garazu pod blokiem to sąsiedzi wezwali pogotowie gazowe i miałem jazde o mały włos o sąd grocki sie nie oparło czym mnie zaczęli straszyć. ale zakęciłem w końcu butle i sie wietrzy garaż. a jutro jazde zrobie gazownikom od mojej instalacji na gwarancji.
a tak w ogóle czy czasem zawór nie powinien zamykać gazu przy wyłaczonym zaplonie??????

To wymieniając filtr nie zakręciłeś zaworu na butli ??? :0

Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2003 22:02:42 
Użytkownik

djleon napisał(a):
w sumie tak sie domysliłem ale wczesniej miałem inna instalację ale dlaczego nie mogłem zakręcić spowotem tej śrubki od filtra bo jak ją tylko ruszyłem zaczęło lecieć i nie przestało jak dokręciłem.

rozprezajacy gaz zmrozil uszczelke ... dopiero po doprowadzeniu uszczelki do temperatury otoczenia moze ona znowu spelniac swoej wlasciwosci ... ale nie przy temperaturze ponizej -50 stC

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 10:27:10 
Użytkownik

Ci gosciowie w Jankach zawsze tak podchodza, ze jak podjezdza " nowe :oko: " auto to biora troche na gorke i robia rozpoznanie tematu. Tzn. robia przeglad calego autka, przejrza caly wtrysk, zaplon itd.
I dadza na kartce opis co zrobili.
Pozniej jak Ci sie zdarzy podjechac kolejny raz to maja auto rozpoznane i koszty sa mniejsze.

Ostatnio edytowano 14.maja.2003 14:04:02 przez tipl_stk7, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2003 13:12:33 
Użytkownik

dzieki wielkie zawodowcy Ci kolesie w Jankach choc 200 zostawiłem ale podeszli naprawde fachowo do sprawy. tak jak przypuszczaliście przy strzale wygięła sie troche ta klapka więc dopuki nie znajde nowej ta wyprostowali i ustawili ze jest wszystko ok. do tego mam jeszcze kupic czujnik zamkniecia przepustnicy i za 100 nastepnym razem maja mi to zalozyc. jak ktos ma te graty lub wiecie gdzie kupic to ja chetnie
jeszcze raz dzieki za pomoc!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1