kamrafa napisał(a):
Witam Wszystkich po przerwie.Zajety troche bylem...Ano wlasnie.Pytanie prozaiczne i piekne w swej prostocie.Jaka instalacja gazowa najlepiej hula w silniczku ACE 16v 140 KM.Bylem u kilku gazownikoow ale powiem szczeze ze nic po tych wizytach nie wiem.Co gosc to opinia.OD takich ze tylko wtrysk ciagly(nie sekwencja) po takie ze spokojnie zwykly mieszalnik da rade(z oslona katalizatora).Nie wiem co mam myslec, a myslec musze bo mi ostatnio kochana zonka podliczyla ze przez miesiac wyjezdzilem 450 zloty.....Smutno troche bo i silnika szkoda na gaz ale i kasy szkoda na wache( a ma franca podrozec).Moze ktos sie podzielic uwagami?Dzieki.A jeszcze cos.Coraz wiecej ciekawych audikoow sie buja.Na przyklad niedawno bylem na poprawie montazu szyby przedniej(deszczyk spadl i zaczelo mi kapac na ucho)Wzialem wiec taxi bo chlopaki mieli sie uwinac w dwie godzinki.No i podjezdza fajna B4 pytam goscia jaki motorek i zdziwienie 6A!!!Zadne Competition ,normalna oska.Ladniutka swiezo sciagnieta.Narazie!RAFAL
Masz taki sam silnik jak ja w Competition, teraz mam wtrysk Just Heavy New, ale wczesniej mialem zwykla instalacje gazowa bez kompa. Bylo wszystko OK. Nic nie strzelalo, silnik chodzil bez zadnych problemow. jedyny problem to to ze byla zwerzka i samochod sie wolniej wkrecal, ale nie bylo problemu aby dojsc do 7500. Spalal 13l w miescie i ponizej 10l na trasie, a przy normalnej jezdzie na trasie (czyli kolo 140km/h) bral doslownie rowno 10l. Szosti jest swiadkiem jak gdy jechalismy na zlot do poznania pojechalismy zatankowac - 200km przejechane i 20l weszlo (o tak jako ciekawostka).
Sluchaj, mam mikser do tego silnika wiec jak bys chcail to moge ci wyslac, orginalny specjalnie wyprofilowany pod przepustnice, mam tez reduktor, ale moze lepiej kup nowy, moj ma juz 2 lata. Dobrze zagadaj z gazownikami, wlasnie szczegolnie o mikserze, aby ci nie wstawili dojscia gazu rurka w przeplywke!!!.