.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.sty.2025 23:17:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 17:32:54 
Użytkownik

quark777 napisał(a):
A niby dlaczego? Ani Cię znam, ani poznać nie chcę, ani się na taternictwie nie znam.,bardzo uprzejme z twojej strony, i dobrze ze sie nie znasz bo tam liczy się partnerstwo a nie sobiepaństwo,a kobitki maja czasami większe kohones niz niektórzy faceci, jeżeli chodzi o sporty extremalne to do perfekcji opanowałeś wodolejstwo ,a swoja droga dalej nic konstruktywnego nie wniosłeś w temacie topicu,
dziwne tylko że nie przyczepiłeś sie do debila na rowerze czyżby coś w tym było?
opcja szukaj
EOT

niestety ja w tej dyskusji stanę po stronie macckampl - to o czym piszesz quark to jest niestety ciemnogród - "to pijak.....i złodziej...bo kazdy pijak to złodziej" NIestety nie tak to działa. Ja na rowerze jeżdzę, ale głównie w lato - każdy jeździ kiedy chce - nie widzę przyjemności w jeździe zimą, co nie czyni ze mnie rowerowego pozera. Także to raczej eniweiela ma do tematu tak samo jak to czy ktoś wie co to jest jaguar czy nie. Znam się trochę na rowerach,a le jaguara to kojarzę tylko z tanią marką rowerów :P Czyt to znaczy, że jestem dupa, a nie rowerzysta ??? Nie - bo to nei jest żaden wymóg "bcyia rowerzystą". Jednym słowem według mnie reprezentujesz jedynie pogląd, że wszystkiemu winni są żydzi, masoni i CYKLIŚCI ;) a to raczej nei za dobrze o Tobei świadczy :peace:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 18:49:24 
Klubowicz

:galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :galy: :): :):
miało byc EOT ale do wiadomości moich przedmówców może kiedys sie spotkamy w co wątpie i proszę sie wtedy nie wykręcać od całowania mnie w dłoń
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
a dlaczego - łodzianie wiedzą (silent bob też jestes łodzianin)
na prawdę EOT pokój peace.itp :peace:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18.lis.2004 21:24:30 
Użytkownik

Nie wiem czy coś w tym jest może ktoś się ze mną zgodzi lub nie to jak traktuje się na drodze rowerzystów jest jakimś wyznacznikiem kultury jazdy

jadąc na rowerze po ukrainie masz 100 proc. gwarancji że snadjeżdzający samochód na ciebie zatrąbi - niezależnie od tego czy jest powód czy nie

w polsce zdarza się to czasami - w warszawie prawie wcale bo tu kierowcy samochodów i autobusów zupełnie nie zauważają rowerzystów ani motocyklistów

a im bardziej na zachód europy tym rzadziej

nie ma nic bardziej denerwującego od nieuzasadnionego użycia klaksonu w kierunku rowerzysty

korzystając z okazji chciałbym zatem zaapelować o nietrąbienie

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2004 18:35:48 
Użytkownik

Hej chłopaki i po co ta kłótnia??

Rowerzyści , piesi, matki z dziećmi w wózkach i panowie z całym dobytkiem na wózkach (jeżdżący nie tylko po ścieżkach, ale i po ulicach zawsze będą mieli pierwszeństwo, zwłaszcza w przypadku, gdy kogoś takiego potrącimy, ponieważ oni "niezauważyli,że jakiś wariat...jedzie prosto na nich", "pewnie był piany" i mnie nie widział...-chociaż czesto jest zupełnie odwrotnie

Nie zależnie od paragrafów kierowcy zawsze wychodzą na tych złych...
Ale rowerowy nie ma obowiązku złazić z bicykla, podobnie jak nie matka nie musi wyciągać dziecka z wózka przy przechodzeniu przez pasy...

A jeśli chodzi o użycie klaksonu w powyższych przypadkach można zostać oskarżonym o spowodowanie zagrożenia życia...gdy ktoś sie przestraszy i przewróci i zadrapie kolanka (nie wspomne o zawale itp.)

Tak czy inaczej UWAŻAJCIE NA ROWEROWYCH

Tytuł:
PostNapisane: 20.lis.2004 18:40:31 
Użytkownik

rk07554 napisał(a):
korzystając z okazji chciałbym zatem zaapelować o nietrąbienie

To też zależy w jakim celu na dziebie zatrąbił.
Bo jeżeli trąbi krutko (tak tylko muśnie klakson) to znaczy że chce Cie ostrzec.
A jeśli naciśnie na klakson i przytrzyma to znaczy że trzeba stanąć w poprzek, zmusić go do zatrzymania sie i rozp.. mu pół samochodu to moze sie nauczy szacunku i przestanie trąbić ;)
:):
Pozdro :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 13:00:30 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Kasiunia napisał(a):
podobnie jak nie matka nie musi wyciągać dziecka z wózka przy przechodzeniu przez pasy...

Tak jak facet nie ma obowiązku wyciągania przy siusianiu ...

Dolacze sie ale o rowerzystach nie mam najlepszego zdania, jezdza jak chca, gdzie chcą i zero respektu. Nie bede ich od razu rozstrzealiwał, ale przydaloby sie cos poprawic w ich zachowaniu.

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 13:33:59 
Użytkownik

Rowery do parku. Po mieście jeźdiz się autem albo komunikacją miejską. We wrocku rowerzyści nagminnie stwarzają zagrożene w ruchu drogowym. Nie mówiąc już o prowincji gdzie używanie świateł ,albo odblasków w rowerze to rzecz niespotykana. A najlepsze są pary dwóch rowerów jadących obok siebie i żaden nie oświetlony

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 13:46:28 
Użytkownik

Temat bez sensu a juz napewno nie na klutnie...
Widze debili , motolow i kompletnych idiotow na rowerach i co z tego??
W samochodach tez takich pelno.
To w sumie jak z tekstem . Kazdy posiadacz BMW to dres. A tyle w tym prawdy co ....
A stwierdzenie , ze rowery tylko do parku jest raczej bledne... Niby czemu ma zostac im odebrane prawo jezdzenia rowerem??

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 15:22:27 
Użytkownik

BOZZ napisał(a):
Rowery do parku. Po mieście jeźdiz się autem albo komunikacją miejską.

Szukaj dalej, moze jeszcze coś ciekawego znajdziesz. :P
M

Audi A4 1.6 (ADP) 1995 r. (2004 - 2007)
Audi 80 B3 1.8 (PM) 1990 r. (1999-2004)
Audi 80 B2 GTE (MU) przejściowka 1985 r. (1996-1999)
Audi 80 B2 GTE (DZ) 1983 r. (1992-1996)

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 15:49:05 
Użytkownik

maciekmpl napisał(a):
BOZZ napisał(a):
Rowery do parku. Po mieście jeźdiz się autem albo komunikacją miejską.

Szukaj dalej, moze jeszcze coś ciekawego znajdziesz. :P
M

nie rozumiem, czego mam szukac?

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2005 16:42:42 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
i oczywiscie kazdy uwaza ze wie najlepiej a reszta to wrogowie ... ludzie ... nie uogolniajcie , nie generalizujcie ... kazdy jest tylko czlowiekiem i jezeli trafiacie na takich ktorzy stwarzaja zagrozenie to znie znaczy ze reszta taka jest ... tak samo jak rowerzysci tak i ierowcy powoduja zagrozenia na drodze

kolejna glupia dyskusja o wyzszosci swiat wielkanocnych nad swietami bozego narodzenia :peace:

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1