.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 13.lut.2025 23:55:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: stop+przeciw mglowe ma ktos tak?
PostNapisane: 17.gru.2004 10:28:34 
Użytkownik

podobno lepszy sposob niz 3 stop co o tym myslicie, zeby spiac swiatelka? np za pomoca jakies diody?

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 10:37:56 
Użytkownik

A przeciwmgłowe po prostu są w B4, czy trzeba mieć jakieś specjalne lampy tylne? W sumie nigdy nie zaglądałem na tył po włączeniu przeciwmgłowych (których z przodu nie mam).

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 12:18:46 
Użytkownik

czyli jak włączysz przeciwmgielne z tyłu, to zapala się STOP :?:
a jak facet co za tobą jedzie nie ma OC :diabel:

ja bym na twoim miejscu inny sposób na odszkodowania znalazł :P niby we mgle jedzie się wolno ale jak słabo zachamujesz, to tylko zderzak a jak mocno (on nie widzi stopu więc 50tką ci w kufer) to może być kłopot...

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 12:21:48 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
amik1 napisał(a):

ja bym na twoim miejscu inny sposób na odszkodowania znalazł :P niby we mgle jedzie się wolno ale jak słabo zachamujesz, to tylko zderzak a jak mocno (on nie widzi stopu więc 50tką ci w kufer) to może być kłopot...

Buahhahahah, ciekwe myslenie...chyba bardziej chodzilo o zrobienie z przeciwmgilnego tylnego swiatlo stopu i dolozenie zarowki w drugi klosz zeby bylo po 2 stronach...

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 13:05:08 
Użytkownik

Miałem nadzieję, że jest jak pisze UFOtm ale wtedy nie było by sensu odpowiadać

Tytuł:
PostNapisane: 17.gru.2004 14:02:53 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
UFOtm napisał(a):
amik1 napisał(a):

Buahhahahah, ciekwe myslenie...chyba bardziej chodzilo o zrobienie z przeciwmgilnego tylnego swiatlo stopu i dolozenie zarowki w drugi klosz zeby bylo po 2 stronach...

Pamiętam jak kiedyś robili takie myki w Polonezach. Będę szczery - nie wyglądało to najlepiej.

Tytuł:
PostNapisane: 18.gru.2004 01:55:05 
Użytkownik

Myslalem kiedys nad przerobieniem polaczen w tylnych lampach na podobny sposob jak opisal to Guzik 777, zta roznica ze chcialem spiac razem nie stop i p.mglowe tylko pozycje tylna razem z p.mglowym. Temat zarzucilem z powodu braku odblysnika posrebrzanego w prawej lampie tej unoszonej razem z klapa. Nie wiem czy w normalych 80 europejskich jest taki odblysnik ale w mojej 90 USA nie ma takiego. Dodam tylko ze mam oryginalne lampy w klapie tylnej duzo szersze niz w 80 europejskich, pomiedzy nimi jest miejsce tylko na kwedratowa i do tego podgieta tablice rej. Pomysl spiecia a raczej zmodyfikowania tych dwoch swiatel odrzucilem gdyz nie chcialem miec z tylu auta lamp o roznym stopniu natezenia swiatla a takie bym mial z powodu braku wspomnianego wczesniej odblysnika. Celowo napisalem "zmodyfikowania" bo chcialem zastosowac w tych lampach normalne zarowki dwuwluknowe 21/5W z odpowiednimi oprawkami po to aby pozycja w klapie swicila osobno a w razie potrzeby zalaczalo sie jeszcze swiatlo p.mgielne.
Co do porownania z Polonezem takiego pomyslu na podwojny stop wezcie tez pod uwage to ze wlasnie w Polonezie obie lampy i lewa i prawa byly wyposazone w taka sama ilosc odblysnikow, a zalaczajac p.mgielne zapalaly sie swiatla po obu stronach samochodu a nie tylko po lewej stronie jak w Audi. Kwestie estetyki i celowosci takiego podlacznenia swiatel w Polonezie pozostawiam bez komentarza, wystarczy ze od czasu do czasu zdarza mi sie stac w korku miejskim za takim pomyslowym kierowca a w momencie osllepienia mnie przez co najmniej 84 watowy stop komentarz nasuwa sie sam.

Tytuł:
PostNapisane: 18.gru.2004 07:17:21 
Użytkownik

no jak niektorzy zrozumieli chodzilo o podlaczenie tak swiatel zeby ze stopem palily sie przeciw mglowe a wlaczajac same przeciwmglowe nie zapalaly sie stopy... no gosc co by stal w korku napewno by sie nie ucieszyl

Tytuł: Przeciwmglowe
PostNapisane: 18.gru.2004 08:52:37 
Użytkownik

Siemka u mnie z tylu jak sa wlaczone p mglowe to sie pala po lewei i prawej tak samo jasno.Ale o trzecim stopie tez myslalem bo haki to audi ma dobre tak ze nieraz gosciowie siedza mi na spoilerze hahaha!!POzdroowka Michal UFO tm!A odnosnie gosci z "elektrownia" zamiast swiatel stopu gdy wlasnie taki przed toba stoi i jeszcze nie odkryl do czego jest reczny-Wysiadamy lewarek w reke i mlucimy gosciowi klosze!!!Oczywiscie ze to przesada ale zwroccie uwage ze coraz wiecej nowych aut oslepia swiatlami stopu(lewarki w dlon) Rafal

Tytuł: Re: Przeciwmglowe
PostNapisane: 18.gru.2004 11:08:07 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
kamrafa napisał(a):
POzdroowka Michal UFO tm!
Rafal

ps. dzieki Rafal, rowniez pozdrawiam oczywiscie - nie sprzedawaj jej :(

ps2. sorki za OT>>> EOT

Tytuł:
PostNapisane: 19.gru.2004 22:17:01 
Użytkownik

Ja tez o tym mysle, jak bede miał czas to sprobuje przerobic moje lampyz tyłu.Mam dwa przeciwmgielne i bedzie dobrze wygladało jak bedzie sie swiecilo razem ze zykłymi postojowymi,a przy nacisnieciu hamulca "STOP" :diabel:
Audi 200

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2004 01:28:57 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Ja tez mam w B4 dwa swiatla przeciwmgielne z tylu. Dolozylem drugi uchwyt polaczylem kable i swieci. Co do tego pomyslu z trzecim swiatlem stopu w kloszu swiatel przeciwmgielnych to nieporozumienie. W kloszu przeciwmgielnych jest zarowka o mocy 21W a sam klosz masz srebrny odblask ktory jest tak wyprofilowany zeby swiecil mocniej niz pozostale zarowki. Swiatla stopu te po lewej i po prawej stronie maja zarowki dwu wloknowe, gdzie jedno wlokno jest o mocy 5W czyli postojowki, a drugie wlokno to swiatla stopu, moc 21W. Nie radze montowac wiec trzecich swiatel stopu do klosza z przeciwmgielnymi Bedzie to oslepiac przy hamowaniu szczegolnie w tym jednym kloszu co jest oryginalnie zamontowane swiatlo przeciwmgielne. Efekt bedzie dokuczliwy szczegolnie wieczorem dla innych kierowcow :P

Mozna wykorzystac te dwa puste klosz na tylniej klapie zaraz obok przeciwmgielnego. Trzeba tylko wywiercic dziure w klapie i wypalic czyms mocno rozgrzanym dziure w kloszu na umieszczenie uchwytu zarowki. Wiercenia nie polecam bo mozna uszkodzic klosz gdy wiertlo nam zjedzie. Kupujemy potem uchwyt zarowki i podlaczamy kable prowadzac je od lampy na klapie przez silownik do wnetrza bagaznika. Tam juz wpinamy sie w sama lampe a dokladniej w swiatlo stopu. Mam nadzieje ze dobrze zrozumialem ten temat :D

Ostatnio edytowano 20.gru.2004 01:38:15 przez KORU, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2004 01:31:59 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
Ja go zrozumiałem tak jak Ty więc chyba o to autorowi chodziło :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2004 20:56:54 
Klubowicz

Ba, powiem więcej, widziałem to już wielokrotnie u wrocławskich taksówkarzy. Normalnie w 100-tkach takich jak moja zapalają się przeciwmgielne razem ze stopami, widok beznadziejny...

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 20.gru.2004 23:40:50 
Użytkownik

Jak w normalnych setkach??, chyba nie ma nienorlmalnych :zly:
Ja widziałem jednego kolesia i wygladało to całkiem przyzwoicie :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2004 00:34:32 
Użytkownik

Powiem tak co do oslepiania to moze troche oslepia ale nie raz zdarza sie tak ze zaspany kierowca poprostu nie widzi swiatel stopu nie mowiac juz o czerwonym swietle na skrzyzowaniu :/. Jak wiadomo w A80 pierwsze lampy od tablicy rejestracyjnej sa nie wykozystane. Tez myslalem o zamonotwaniu tam stopu ale wydawalo mi sie to wiesniackie. Ale moze kiedys z ciekawosci sobie zobacze jak bedzie wygladal ten pomysl.
Pozdro

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 16 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1