.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 13:40:13

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: dzień dobry wieczór z Sochaczewa
PostNapisane: 25.maja.2006 20:00:52 
Użytkownik

Mam na imię Włodek, 38 ;at i od tygodnia posiadam 80 B4 z 94 roku.
Jestem zawalony robotą i jeszcze się autkiem nie nacieszyłem. Wymaga otaksowania przez mechaniora motorku (2litry benzyna) i wymiany końcówek drążków w zawieszeniu. I giganta-prania, bo poprzedni właściciel zakopcił wnętrze fajkami. Ale jazda-frajda, szczególnie gdy pedał gazu uruchamia drugą przepustnicę...
Wkrótce się odezwę z prośbą o różne porady, a na razie pozdrawiam audiposiadaczy i szczególnie audifili

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2006 15:17:56 
Użytkownik

Auto: A4 B6 Avant
Witaj na forum :peace:

'96 A6 2,5 TDI AAT - sprzedane
'91 S2 2.2 T 3B - fajnie lata :)
'00 Scania 114L 380KM ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2006 21:26:33 
Użytkownik

trochę żałuję, że nie mam TDI, a nawet zwykłego D (kiedyś miałem 1,6 td T2 (transporter) i silnik Pana Diesla bardzi mi się spodobał, ale nie wybrzydzam. Już prawie kocham benzynkę i planuję go zagazować. Zwiększę zasięg. Dziś trochę zabawiłem się w pralnię (tapicerki, wykładziny, fotele...) i autko zmieniło zapach z tytoniowego na Vanishowy. Opatentowałem sposób na brakującą podkładkę do przedniego fotela (takie utwardzone, silikonowe coś, co likwiduje luz przy przesuwaniu fotela w tył i przód). Trochę manufaktury (rzeźba szyzorykiem) i kawałek plastiku ze starej szczotki zastąpił renomowany wytwór fabryczny. Teraz testuję wytrzymałość, bo funkcjonalność jest 100% towa. Ponadto miałem choinkę z tyłu auta (nie działały światła wsteczne, ale za to podświetlanie tablicy rejestracyjnej załączało się razem z centralnym zamkiem). A to mechanicy, którzy zdejmowali tylną klapę, dla ułatwienia, zamiast rozłączyć kostki, przecięli wiązkę nożem i później spartaczyli łącząc na powrót. Polutowałem i działa, ale będę musiał zakupić cieńsze przewody i rurkę mocującą wiązkę. Inaczej, mimo że działa, razi wyglądem.
To na razie wszystko.
Do usłyszenia i uwidzenia :-))

Strefa czasowa: UTC + 1