Cytuj:
Od dwóch tygodni mam to cudo. W związku z tym nasunęło mi się kilka uwag.
Cudo powiadasz ??? co ciebie pokusiło ? chciałes sobie kupic skarbonkę ? to masz ! mnie kiedys podkusilo tez kupic skarbonke 100 C4 z silnikiem AAT bylo slabe kopcilo i duzo palilo ale jest juz ok.
Cytuj:
Spalanie w trasie i trochę w mieście z włączoną klimą ok. 8,5l-9/100 km. Wydaje mi się trochę za dużo, ktoś tutaj pisał, że auto pali średnio 6,5l/100 km,
u mnie sradnia w AAT z ostatnich 40tys km oscyluje wokół 6.6-6.7 l/100 km
Cytuj:
Ranno na zimnym silniku odpala po kilku obrotach, ok. 1 s kręcenia. Ktoś pisał, że ma odpalać od kopa,
marnie ci wróżę zima,
zanim cokolwiek zaczniesz robic przy silniku zmierz stopien sprezania i cisnienie oleju w silniku
Cytuj:
Auto nie przyspiesza tak dobrze jak powinno, 80-120km/h na IV biegu ok. 10-11s. Być może to wina wysokiej temperatury powietrza (30C i więcej podczas testów), z włączoną klimą i pasażerami "on board" jest jeszcze gorzej,
moje 115 koni przyspiesza w 8.8sek i ze tak ci przyspiesza nie jest wina temp.
Cytuj:
Na III biegu auto zbliżając się do 100km/h wyraźnie słabnie i mam wrażenie, że aby osiągnąć 100km/h muszę wrzucić IV bieg; nie wiem czy tak ma być
to ze auto slabnie i dymi pod koniec skali obrotomierza to wina wtryskiwaczy
ponadto powiem Ci ze same wtryskiwacze nawet bardzo kiepskie nie sa w stanie tak zamulic auta
wedlug mnie (bo mialem tak samo) dochodzi u ciebie padnięta turbina
sprawdz zuzycie oleju na 1000 km - 0.3 litra to jeszcze OK
czy rozrząd już zrobiłes ?
po rozebraniu przodu duzo widac ogladnij sobie turbinę zerknij na wirnik zobacz czy nie ma luzu
twoje auto powinno jezdzic tak :
http://www.daminet.pl/~marpaw/tdi/test.mpg