.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 16:04:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 22:42:43 
Użytkownik

Auto: Renata
baskecik napisał(a):
spanky napisał(a):
tak sobie czytam relacje ze zlotu i widze dosyc duza nagonke (słuszna badz nie ) na tych co nie byli a sie zadeklarowali ze beda ....
jedna z tych osob jestem JA ... i wcale sie nie ukrywam :D
a powod musial byc bardzo powazny skoro mnie nie bylo .... (nie mam obowiazku go na forum ujawniac) ... a decyzja o tym ze nie jedziemy zapadła poznym wieczorem w piatek .....
to tyle ode mnie ....
P.S kwestie finansowa zalatwilem osobiscie z organizatorami ...
P.S 2.Nie psujcie takiego fajnego watku tematem ktory powinien miec swoje własne miejsce i tam zostac rozwiazany/kontynuowany.

Temat jest wazny i na tyle powazny ze musi w koncu doczekac sie wyjasnienia. Dobrze ze załatwiłeś sprawę , teraz czekamy na resztę.

ja nie mowie ze ma nie byc wyjasniony ... ale moze w osobny watku ... ten ma tytuł "After 10- zlot AKP Torun" a nie "Kto nie był i nie zaplacil,jak ich ukarac ?" takie jest moje zdanie a jak bedziecie kontynuowac ten watek to juz Wasza sprawa (ja akurat w nim nie mam nic do powiedzenia ,co mialem to juz zostalo napisane ;-) )

Tytuł:
PostNapisane: 06.wrz.2006 23:21:34 
Użytkownik

Uznałem, że nie będzie żadnej karnej listy i stawiania pod pręgież winnych takiego a nie innego zachowania. Juz kilka osób odezwało się do mnie pomagając mi załatać dziurę (starych klubowiczów jak i dopiero co poznanych ludzi)i za to Wszystkim którzy już przesłali mi i Krzyśce pieniądze dziękuje.
Liczyłem sie z wkładem własnym choć na nieco mniejszym poziomie :)
Przemyślałem dokładnie kwestie i uznałem, że popełniliśmy jako organizatorzy niewielki błąd w obliczniach i to także wpłynęło na debet. Z drugiej jednak strony staraliśmy się ustalić cenę na możliwie najniższym poziomie tak aby nie było potem zarzutów, że impreza jest zbyt droga (biorąc pod uwagę także koszty dojazdu). Tym samym jednak daliśmy sobie zbyt małe pole do manewru i zbyt mały zapas gotówki.

I jeszcze jedno: Przykro mi że zaistniała taka sytuacja bo czuje się bardzo niezręcznie. To narazie tyle

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 00:10:46 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
popieram bubę. Nie jesteśmy PISiorami, żeby robić nagonkę na esbeków. Mam tylko dwie propozycje:

- statystyka zlotu (ilość osób, ilość osób zadeklarowanych, % wpłat na ogół i % przyjazdu na zlot na ogół itp.)
- czarna lista do użytku tylko i wyłącznie organizatorów przyszłych OGÓLNOPOLSKICH zlotów - aby mogli porównać czy ktoś wcześniej plamy nie dał. Lista poufna, żeby nie robić zamętu.

wg mnie pomoże to w przyszłości organizować innym ludziom zloty, a o to właśnie chodzi, żeby móc w maksymalnym stopniu przewidzieć koszty i rozmiar zlotu.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 06:48:14 
Użytkownik

Wielkie dzięki dla ekipy Kujawsko Pomorskiej za świetną organizację imprezki. Bawiłem się świetnie mimo rozwalonego koła na próbie torowej, ale to moja wina. Podczas zlotu miały miejsce rozmowy z gronie Trójmiejskiego Klubu Audi na temat organizacji przyszłorocznego zlotu, ale o tym powstanie inny temat.
Pozdro i raz jeszcze dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 07:00:51 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
Widzę że historia sie powtarza. Chyba trzeba wprowadzić nową zasadę - TYLKO PRZEDPŁATY - problem zniknie jak ręką odjął, kto chce naprawdę to jedzie choćby nie wiem co ... jeśli ktoś odpowiednio wcześnie się rozmyśli oczywiście ma szanse na zwrot.

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 07:26:26 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
adadur napisał(a):
Widzę że historia sie powtarza. Chyba trzeba wprowadzić nową zasadę - TYLKO PRZEDPŁATY - problem zniknie jak ręką odjął, kto chce naprawdę to jedzie choćby nie wiem co ... jeśli ktoś odpowiednio wcześnie się rozmyśli oczywiście ma szanse na zwrot.

Nic to nie da. Trzeba robic zloty na łące obok pasa na jakims pustym lotnisku. Wtedy straty beda zerowe, tylko mogą padac uwagi typu "Kiedy beda gorace posiłki" :): :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 08:32:18 
Klubowicz

Leo napisał(a):
popieram bubę. Nie jesteśmy PISiorami, żeby robić nagonkę na esbeków. Mam tylko dwie propozycje:

- statystyka zlotu (ilość osób, ilość osób zadeklarowanych, % wpłat na ogół i % przyjazdu na zlot na ogół itp.)
- czarna lista do użytku tylko i wyłącznie organizatorów przyszłych OGÓLNOPOLSKICH zlotów - aby mogli porównać czy ktoś wcześniej plamy nie dał. Lista poufna, żeby nie robić zamętu.

wg mnie pomoże to w przyszłości organizować innym ludziom zloty, a o to właśnie chodzi, żeby móc w maksymalnym stopniu przewidzieć koszty i rozmiar zlotu.

Dodałbym do tego jeszcze jako jedną ze statystyk czasy przejazdów w obu kategoriach na obu pętelkach :peace:

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 08:37:49 
Użytkownik

baskecik napisał(a):
adadur napisał(a):
Trzeba robic zloty na łące obok pasa na jakims pustym lotnisku. Wtedy straty beda zerowe, tylko mogą padac uwagi typu "Kiedy beda gorace posiłki" :): :diabel:

Dokładnie o czymś takim pomyślałem, ale troszkę w bardziej cywilizowany sposób, mam nawet już upatrzone i sprawdzone miejsce i niedługo zacznę zasięgać języka.
Co powiecie na zlocik w województwie pomorskim, 70km od Gdańska?
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 08:45:38 
Użytkownik

Auto: A6 Allroad
bowill napisał(a):
baskecik napisał(a):
adadur napisał(a):
Trzeba robic zloty na łące obok pasa na jakims pustym lotnisku. Wtedy straty beda zerowe, tylko mogą padac uwagi typu "Kiedy beda gorace posiłki" :): :diabel:

Dokładnie o czymś takim pomyślałem, ale troszkę w bardziej cywilizowany sposób, mam nawet już upatrzone i sprawdzone miejsce i niedługo zacznę zasięgać języka.
Co powiecie na zlocik w województwie pomorskim, 70km od Gdańska?
Pozdrawiam

70km o to w Elblągu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 09:10:29 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Sprinter napisał(a):
Dodałbym do tego jeszcze jako jedną ze statystyk czasy przejazdów w obu kategoriach na obu pętelkach :peace:

No ja też jestem niezmiernie ciekaw tej statystyki :diabel: :peace:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 15:05:04 
Użytkownik

Przemku bądż tak miły i daj czasy prosze.
Zostały w Twoim lapku

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 15:50:26 
Użytkownik

Witam . :peace:
Tutaj jest takie lotnisko i las blisko i sklepy i mozna jezdzic wkolo a pas pozwala sie rozpedzic dieslem do 200 pond i sie konczy
http://img301.imageshack.us/my.php?imag ... 158rg5.jpg
http://img176.imageshack.us/my.php?imag ... 169yh3.jpg
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 16:14:30 
Użytkownik

biorąc pod uwagę opinie zlotowiczów myślę że tylko betonowy czy asfaltowy tor latem jes bez sensu. Mówię tu oczywiście o kondycji opon. Szutry jak najbardziej z krótkimi dodatkami asfaltu. W Toruniu próby na betonie nie cieszyły się tak wielką popularnością właśnie przez wzgląd na opony. Co do pomysłu Przemka jestem za ale pole namiotowe zamieniłbym na ośrodek (tak jak na przykład w Wolsztynie)

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 19:52:14 
Użytkownik

Buba napisał(a):
Przemku bądż tak miły i daj czasy prosze.
Zostały w Twoim lapku

Jutro wieczorkiem, bo lapek został 80 km od domu ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2006 22:00:11 
Klubowicz

baskecik napisał(a):
Nic to nie da. Trzeba robic zloty na łące obok pasa na jakims pustym lotnisku. Wtedy straty beda zerowe, tylko mogą padac uwagi typu "Kiedy beda gorace posiłki" :): :diabel:

Dokładnie tak... koszty jak najmniejsze więc i straty żadne. A co do powiadomienia prze tych co się zapisali a nie przyjechali to tak jak przemek pisze mamy XXI wiek i jest masa sposobów... ale myslenie i dbanie o innych jest u nas mało popularne, nawet w AKP. Ale tak było, jest i bedzie, tylko szkoda że za pół roku juz nikt nie będzie pamiętał kto jest bajkopisarzem i będa znów super zapisy na nastepny zlot..... a wypaść zawsze cos komus może, to przecież życie.... ale 1/3 zapisanych olewająca temat to troche dużo.... a do tego nie informujących organizatorów żeby się wydymali sami za swoją kase..... Nastepnym razem proponuje kalkulowac budżet zlotu nie oszczędnie tylko +20 zł do wyliczenia które wyszło i będzie po sprawie. Ale przed zlotem a nie po bo to dopłacanie zaczyna byc nużące.

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2006 07:16:12 
Użytkownik

piotr napisał(a):
baskecik napisał(a):

Dokładnie tak... koszty jak najmniejsze więc i straty żadne. A co do powiadomienia prze tych co się zapisali a nie przyjechali to tak jak przemek pisze mamy XXI wiek i jest masa sposobów... ale myslenie i dbanie o innych jest u nas mało popularne, nawet w AKP. Ale tak było, jest i bedzie, tylko szkoda że za pół roku juz nikt nie będzie pamiętał kto jest bajkopisarzem i będa znów super zapisy na nastepny zlot..... a wypaść zawsze cos komus może, to przecież życie.... ale 1/3 zapisanych olewająca temat to troche dużo.... a do tego nie informujących organizatorów żeby się wydymali sami za swoją kase..... Nastepnym razem proponuje kalkulowac budżet zlotu nie oszczędnie tylko +20 zł do wyliczenia które wyszło i będzie po sprawie. Ale przed zlotem a nie po bo to dopłacanie zaczyna byc nużące.

Z tego co pamietam tak robilismy na zimowym w Łodzi (popraw mnie Piotrek jeśli się mylę) , dodaliśmy lekką górkę (chyba właśnie po 20 zł od osoby nocującej) i pomysł wypalił. Do dworku pojechało parę osób więcej , więc za to został dokupiony browarek, kiełbaska i napoje w większych ilościach. :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2006 08:59:58 
Klubowicz

Również przelałem parę złotych :peace:

Co do organizacji to nie ukrywam ale w Legionowie/Józefowie było to spoko rozwiązane: tor nic nie kosztował organizatorów a jedzenie i picie każdy sobie sam kupował w barku po atrakcyjnych cenach. Jedyny minus to... wie ten co był :peace:
W takiej sytuacji organizatorzy mają niewiele do stracenia.

było A4 1.9 TDI avant quattro /AFN/
jest: XC90 T6 i Nissan Juke

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2006 10:30:19 
Użytkownik

planowaliśmy takie rozwiązanie (zwiększenie ceny o pare złotych). Tylko jedna rzecz nas od tego odwiodła : ciągłe marudzenie na tema i tak zbyt wysokiej ceny imprezy !!!! dla tego zrezygnowaliśmy ustawiając budżet niemal na styk.

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2006 22:03:06 
Użytkownik

Buba napisał(a):
planowaliśmy takie rozwiązanie (zwiększenie ceny o pare złotych). Tylko jedna rzecz nas od tego odwiodła : ciągłe marudzenie na tema i tak zbyt wysokiej ceny imprezy !!!! dla tego zrezygnowaliśmy ustawiając budżet niemal na styk.

Krótka piłka. Nie godzę się na cenę - nie jadę. Niemniej deklaruję się i będąc poważnym człowiekiem dotrzymuję obietnic. XXI wiek sprawia że komunikacja jest prostsza. To mówi organizator 2 dużych zlotów.
Całe to tłumaczenie się to po prostu pitolenie.

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2006 12:20:47 
Użytkownik

Wrzuci Ktoś Jescze Jakies Fotki Ze Zlotu ?:)
Pozdrawiam.. ;-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1