.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 21:39:03

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 ABT]- odrzucona reklamacja przewodów WN
PostNapisane: 21.wrz.2006 09:00:59 
Użytkownik

Witam. Jakiś czas temu pisałem na forum , że kupiłem nowe przewody WN Beru do swojego sam. i na początku było ok. Jednak po jakis 2 tygodniach jak zaczęlo padac samochód zaczęło szarpać. Wieczorem jak było wilgotno otworzyłem maskę i moim oczom ukazała się dyskoteka kablowa. Normalnie na każdym praktycznie jest przebicie widac wszystko gołym okiem. Zareklamowałem je i czekałem. Wczoraj koles dzwoni do mnie, że reklamacji nie uwzględniono. Uzasadnienie: w reklamowanych kablach nie stwierdzono nieprawidłowości, przewody są sprawne techniczne. Wkurwiłem się :) Odebrałem przewody i opinię i teraz zamierzam coś z tym zrobić. Chce jechac z nimi na jakąs niazależną ekspertyzę , tylko gdzie ? Jak niezalezna ekspertyza wykaże że przewody są wadliwe to składam nastepną reklamację + zwrot kosztów za ekspertyzę +za szkody moralne :) . Gdzie mam pojechać na taką ekspertyzę żebym miał wiarygodną podkładkę jakbym miał się np sądzić z producentem przewodów (bo nie popuszczę). Poradzcie coś

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 09:44:01 
Użytkownik

Kiedyś reklamowałem rolke S.. i dostałem podobne uzasadnienie-ciężka sprawa ale nie beznadziejna ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 09:54:52 
Użytkownik

Podejrzewam, że cena takich kabli WN jest niewspółmiernie niższa niż cała procedura z uzyskaniem opinie biegłego o ich stanie.

Moim zdaniem masz 2 wyjscia...

1. Wypier**** te co masz, kupić nowe oraz wypić dobre piwo na odstresowanie się
2. Nagrać film jak przeskakuje to napięcie i wysłac do ponownej reklamacji.

Zabawa w sądy i rzeczoznawców jest kosztowna i czasochłonna...

Tytuł: Re: B4 ABT- odrzucona reklamacja przewodów WN
PostNapisane: 21.wrz.2006 10:06:03 
Klubowicz

karat napisał(a):
Witam. Jakiś czas temu pisałem na forum , że kupiłem nowe przewody WN Beru do swojego sam. i na początku było ok. Jednak po jakis 2 tygodniach jak zaczęlo padac samochód zaczęło szarpać. Wieczorem jak było wilgotno otworzyłem maskę i moim oczom ukazała się dyskoteka kablowa. Normalnie na każdym praktycznie jest przebicie widac wszystko gołym okiem. Zareklamowałem je i czekałem. Wczoraj koles dzwoni do mnie, że reklamacji nie uwzględniono. Uzasadnienie: w reklamowanych kablach nie stwierdzono nieprawidłowości, przewody są sprawne techniczne. Wkurwiłem się :) Odebrałem przewody i opinię i teraz zamierzam coś z tym zrobić. Chce jechac z nimi na jakąs niazależną ekspertyzę , tylko gdzie ? Jak niezalezna ekspertyza wykaże że przewody są wadliwe to składam nastepną reklamację + zwrot kosztów za ekspertyzę +za szkody moralne :) . Gdzie mam pojechać na taką ekspertyzę żebym miał wiarygodną podkładkę jakbym miał się np sądzić z producentem przewodów (bo nie popuszczę). Poradzcie coś

Na politechnice zrobią ci ekspertyzę na pewno. Zapłacisz, ale po dołączeniu rachunku po uwzględnieniu reklamacji muszą zwrócić koszty ekspertyz.

80 '93 ABK + LPG [było: 04.2006 - 12.2008]
aha jest też ecoboost 1.0T.
Jest też TQT

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 10:10:57 
Użytkownik

A orientujesz się jakiego rzędu mogą to być kwoty za taką expertyzę na polibudzie ?

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 10:14:40 
Użytkownik

Może spróbuj się zgłosic do jakiegos pisemka motoryzacyjnego z prośba o opinię o zakupionych przewodach WN ? Mały artykuł ...nigdy nie zaszkodzi :diabel:

Poza tym niech Tobie wystawia relację z przebiegu testów pzrewodów w serwisie, moze jakis wykres napieciowy( napięcie przebicia izolacji) w stosunku do wilgotności powietrza itp.. Swoją droga to możesz ruszyc na polibude i np . zapytac na katedrze WN na wydziale elektrotechniki (przynajmniej taka jest w Gdańsku) odnosnie badania przewodu w ramach zajęc studentów.

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 10:25:08 
Użytkownik

No z tym filmem to nie jest zły pomysł, ale ekspertyza też nie powinna być droga. Mogę wydać nawet pare groszy, bo nie lubię jak ktos ze mnie robi wała :) . Potraktuję to jako hobby i wolnym czasie im podokuczam i postraszę.

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 10:30:04 
Użytkownik

Daj znać o efektach, jak bedziesz miał relację z "dyskoteki " pod maska również daj znać . Powodzenia :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 11:26:53 
Użytkownik

Cytuj:
Potraktuję to jako hobby i wolnym czasie im podokuczam i postraszę.

O tak..... w takim wypadku może być ciekawie :D

Tytuł:
PostNapisane: 21.wrz.2006 15:41:25 
Klubowicz

Wiesz co kiedyś próbowałem tak samo zrobić z dyskiem twardym miałbym sprawę wygraną na jakieś 90% wiem że to nie to samo co przewody ale ekspertyza miałaby kosztować coś ok 200PLN czyli tyle samo co nowy a i nerwy se szarpać idz se kup nowe innej firmy i piwo i nie zawracaj se dziadami głowy to moja rada zrobisz jak zechcesz

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2006 08:02:52 
Użytkownik

Napisałem pismo, postraszyłem niezależna ekspertyzą , dodatkowtmi kosztami itp i reklamacja została uwzględniona :) także warto czasami nieodpuszczać.

Tytuł: Przewody WN
PostNapisane: 13.paź.2006 09:28:42 
Użytkownik

Witam, ciekawy jestem kto badał te przewody po reklamacji i czy dostałeś jakiś podpisany glejt na tą okoliczność. Często jest tak że sklep bierze lewy towar ( podróby ) i sprzedaje jako orginał, i z wiadomych przyczyn nie moze wysłać go do orginalnego producenta. Pozostaje spławić klienta lub uznać reklamację.

Tytuł:
PostNapisane: 13.paź.2006 09:35:43 
Użytkownik

karat napisał(a):
Napisałem pismo, postraszyłem niezależna ekspertyzą , dodatkowtmi kosztami itp i reklamacja została uwzględniona :) także warto czasami nieodpuszczać.

Chyba to reguła, a przynajmniej sprawdza się w większości przypadków - czyli po odrzuceniu reklamacji zawsze pisac pismo, że sprawa zostanie nagłośniona. Ja miałem problemy z Compensą, nie chcieli zaakceptować wysokości stawki warsztatu przy likwidacji szkody z OC. Jak wysłałem pismo do oddziału regilnalnego oraz centrali w Warszawie to okazało się, że jednak uznają wysokość robocizny z kalkulacji.

Strefa czasowa: UTC + 1