.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 07:46:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2006 12:47:45 
Użytkownik

meszrum napisał(a):
sprobuje inaczej: zalozmy, ze oba pojazdy jada ok. 80km/h - rozpoczecie wyscigu przy tej predkosci bedzie owocowac wygrana pojazdu silniejszego [z duza przewaga], czyli S6.

Witaj,

Bardzo Ci dziekuje za wyczerpujace wyjasnienie tematu !

Pozdrawiam
Moon

ps. Czy moglbys rozwinac watek "zestopniowanie" bo opcja szukaj na niewiele sie przydala. Czy chodzi o to ze biegi w s6 chodza w zakresie 0-290 (sa dluzsze) a Subaru w zakresie 0-230 przez co szybciej wchodza na obroty ?

ps1. Od ktorego roku audi 6 ma nadwozie z aluminium ?

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2006 15:05:04 
Użytkownik

zestopniowanie skrzyni wiaze sie [jest uzaleznione od] z samym slinikiem i masa/przyczepnoscia pojazdu.
wiadomo, iz samochody lekkie, turbodoladowane konstruowane sa pod katem duzych przyspieszen na nizszych predkosciach.
z kolei pojazdy typu S6 sa ciezkie - zastosowanie przelozen takich jak w WRX doprowadziloby do sytuacji, ze i tak cala moc zostalaby skonsumowana przez opony [poslizg], badz przez ESP [antyposlizg].
zatem po co stosowac krotsze przelozenia, skoro i tak nie ruszy [tylko zacznie sie slizgac]?

poza dyskusja jest to, ze S6 jest pozbawione turbiny, co tez ma ogromny wplyw.

jezeli jednak chcesz jeszcze szybszy samochod, to pozostaje 450konne RS6 Avant oferujace 0-100km/h w czasie 4.7s.
pomijajac cene, uwazam, ze RS nie nadaja sie do codziennego uzytku [zawieszenie, praca pedalow i ukladu kierowniczego].

aluminniowa jest cala seria C5, lecz Ciebie powinno interesowac tylko C5 od polowy 2001 roku, w ktorym to C5 poddane bylo istotnemu facelifting'owi.

Anthem Advanced 1

:P(|)

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2006 12:31:19 
Użytkownik

Autko sprawdzone przetestowane.Na tylnym lewy błotniku bylo cos mazane ale jest to ładnie zrobione,choć ja to dojrzałem po otwarciu drzwi widac odciecie na profilu ,róznica jest spora bo stary lakier jest w tym miejscu strasznie moco porysowany,wogole obowiązkowo to polerka bo ma duzo rys jakby ktos go mył dziadowską gąbką, w niektórych miejscach wyglada jakby z piaskiem.
Przód to lewy błotnik tez wygląda jakby był przód pryśniety i osłona plastikowa ,koncówka jest ruszana lutownicą bo widocznie była pęknieta.
Mysle ze to było robione w niemcach bo nasi by tak ładnie tego nie zrobili.
Ogólem autko w super stanie .Ja bym go łykał :D

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 04.paź.2006 19:29:46 
Użytkownik

Widziałem cie w hmm huta jakas tam jak leciałes lewym pasem z lewym kierunkiem załączonym i mrygającymi światłami.To w ile byłes w wawie 1;30?? Bo ja sie kulałem dosyc długo.Tez ci przywaliłem długimi kilka razy ale chyba nie widziałes przy tej predkosci :D

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 04.paź.2006 21:22:00 
Użytkownik

*Robi* napisał(a):
Widziałem cie w hmm huta jakas tam jak leciałes lewym pasem z lewym kierunkiem załączonym i mrygającymi światłami.To w ile byłes w wawie 1;30?? Bo ja sie kulałem dosyc długo.Tez ci przywaliłem długimi kilka razy ale chyba nie widziałes przy tej predkosci :D

Witaj,
Przede wszystkim bardzo Ci dziekuje za obejrzenie autka :) i wydanie swojej opinii.
Dzisiaj samochod przeszedl laserowy pomiar grubosci lakieru i wszystkie inne pierdoly, ktore zalecil przyjaciel. Poniewaz test nie wykazal zadnych odchylen furmanka zmienila wlasciciela :)

Z przykroscia informuje, ze nie zauwazylem Cie :D bawilem sie samochodem koncetrowalem sie na kolorowych guziczkach i trolach ktorzy zajmuja lewy pas :diabel: Trase zrobilem w 2 godziny (do Janek), mysle ze przy ulewnym deszczu i zwezeniach co 10 kilometrow to calkiem przyzwoicie. Generalnie samochod sprawuje sie bez zarzutu, troche dziwnie jezdzi sie na kapciach 255, wyjatkowo wkurzajacy jest ogranicznik predkosci... :(

Pozdrawiam
Moon

ps. Ponownie dziekuje Meszrum za precyzyjne udzielenie informacji :) Oficjalnie zobowiazuje sie do kupna kratki piwa na najblizszym zlocie :D (bede juz 2 bo jeszcze Robi) : :):

Tytuł:
PostNapisane: 05.paź.2006 10:45:43 
Użytkownik

No to super ze autko ci sie podoba a ograniczenie to sie sciągnie hehe :D .
Czas na wczorajszą trase i warunki to kozacki.Mnie nosiło tym kartone w koleinach po deszczu wiec jechałem 4 godz :/ .
A wiec na najbliszym zlocie sie widzimy :) i opróznimy małe co nieco. :D
Chyba ze masz wolny czas jutro to bysmy sie gdzies stykli w wawie bo zas tam bede na jakies 3-4 godz z rana o godz 9 na ulicy żwirki i figury pod jednostką wojskową.

Audi 80 B1 1975r

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1