Mam taką sprawe mam A6 C4 AEL'a w quattro i chciałbym podnieść moc,nie chce chipa tylko chciałbym przeprogramować komputer.Jest to najlepszy efekt.Czy ktoś to robił??
Chce uzyskać jak największą moc ale wiadomo nie zarżnąc silnika.Większość oferuje 178 PS i chyba 340 PS,ale to w większości niepotwierdzone dane np. Alta Racing podaje takie w swojej tabeli a jak dzwoniłem to powiedzieli że tych silników nie robią
Bo oni robią tylko przez OBD a tu jest jeszcze stare 4 pinowe.Dzwoniłem po większośći i z takich ciekawszych ofert to:
1) Formuła- podają że 174PS i 330Nm,ale nie mają hamowni a 2 osiowej to już w ogóle nie ma mowy.Ale babka z którą(ale to babka więc biore poprawke że morze się nie znać) rozmawiałem powiedziała że przy tym wieku '96 i przebiegu 226tyś na bank jest turbina do regeneracji lub wymiany bo nie wytrzyma tych 174. Więc od razu mnie ochłodziła.
Cena 1600
2) V-tech-tam powiedzieli że maja hamownie 2 osiową,nie mówili ile PS bo u nich najpierw diagnostyke robią a potem mówią ile koni mogą wyciągnąć i dać gwarancje na 2 lata,moge oczywiście pójść na Max ale wtedy nie daja gwarancji.A diagnostyka 150 zeta.Tak Ciekawie gadali i jak na razie to najbardziej mnie przekonali,ale przecież jak mi powiedzą że mogą podnieść do 150-155 to nie zabule 1800 za to.I ostatnio jak wchodziłem na strone to była tabela w której podali że mogą podnieść o 25PS czuli 165 i o 50Nm czyli 340.
Cena 1800
3)Upsolute Też 175PS i 340 ale już ceny nie pamiętam.Ale ten gość coś mi mówił chociaż szczery był,że raczej nie chce tego robić bo raz próbował i strasznie kopcił i nie mógł dojść z tym autem.
4)VTG-(Ci co na 1/4 mili wystawiają) 170PS i 330Nm
Cena 2000
Reszta to oczywiście 178 PS ale to jakieś ogłoszenia na allegro i nie pewne firmy,Ceny rzędu 1000-1200 więc nie biore tego pod uwage.
Prosze o informacje czy ktoś chipował ten silnik,na ile koni iczy wie gdzie moge to zrobić ewentualnie czy wiecie cos o tych firmach.PROSZE O WSZELKIE INFORMACJE.
Stan mojego silnika mógłbym ocenić na dobry nie mam żadnych problemów a ostatnio jak mierzyłem ciśnienie sprężania to na wszystkich 5 cylindrach było 34atmosfery,równo.Mechanik mówi że to bardzo dobre ciśnienie.
Dzięki z góry za info!!!