.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.mar.2025 21:30:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 15:34:56 
Italiano

Vanilla I, zmień na Alfę :D :D :D
Michu dobrze gwarzy, pogadajcie jeszacze trochę :P

-> SPEED LIMITS ARE FOR... HOW DO YOU THINK, GUESS...
<-

-> Śmigło ze szperą :D

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 15:46:35 
Użytkownik

Lejkers napisał(a):
Vanilla I, zmień na Alfę :D :D :D
Michu dobrze gwarzy, pogadajcie jeszacze trochę :P

Na spocie ją sobie obejrze g;)

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 18:50:49 
Użytkownik

Leo napisał(a):
Vanilla miałaś po prostu pecha, bo jak dla mnie to szczerość przy sprzedaży auta jest na pierwszym miejscu. Dlatego tak nie lubię komisów...
Co do klubowych autek, to naprawdę, nie ma reguły... znam przypadki na tak i na nie.

Jedyną radę mam dla przyszłych właścicieli czterech kółek, żeby gruntownie przed zakupem przetrząsnęli forum w poszukiwaniu typowych usterek, oraz mieli oczy i uszy szeroko otwarte i nie dali się uwieść urokowi sprzedającemu.
To nie są tanie i nowe rzeczy, auta swój przebieg mają.

Z drugiej strony, jak myślicie, dlaczego tak popularne są auta z Niemczech ? Tam ludzie zupełnie inaczej dbają o auta. Tutaj niestety wychodzi - stereotypowy polak to pijak, fleja i niedbaluch, naprawia najtańszymi środkami, woli klepać błotnik niż wymienić, nawet na podróbkę, dolot łata taśmą klejącą i kitem , a IC zastępuje rdzeniem chłodnicy wody (moje przypadki).

Także cierpliwości, sumienności i przysłowiowego nosa życzę wszystkim przyszłym posiadaczom OOOO :peace:

Weź tylko pod uwage ,że autami ,które kupuje przecietny Polak 10-30 tys zł to nie jeżdża w Szwabi pedanci o nie dbający tylko brudne i śmierdzące turki i jugole.
A pozaty mzdziwiłbyś sie brakiem higieny u rdzennych szwabów. To urodzone brudasy. Pozatym normalny człowiek nie pierdiz przy jedzeniu :)
P.S.

Juranda szwabom nigdy nie daruje :)

Tytuł:
PostNapisane: 18.sty.2005 19:37:22 
Użytkownik

Vanilia zabrzmi to dziwnie ale ja Ci nawet zazdroszczę. Przynajmniej u ciebie to można dojść do tego czemu np silnik niedomaga ;) Osobiście życzę Ci bezusterkowej jazdy oraz doprowadzenia autka do stanu fabrycznego albo i lepsiejszego ;)

To powiedziawszy idę bawić się kablami od świec bo wpadłem na pomysła :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2005 01:44:01 
Użytkownik

BOZZ: gdzie Ty takiej opinii się o niemcach nauczyłeś ?. Gdzie Ty takie samochody widziałeś ??. Bo ja jak narazie osobiście mam drugi samochód z niemiec i pomimo przebiegów i tego, że są kilku letnie to moje są poprostu idealne :!: :!: . NIE WIDZIAŁEM I CHYBA NIE DANE BEDZIE MI TO ZOBACZENIE B4 TDI AVANT W POLSCE W STANIE TAKIM JAK BYŁO MOJE POPRZEDNIE. Tak samo jeżeli chodzi o A4 - nie widziałem jeszcze a4 podobnego rocznikiem w takim stanie jak moja. A dodatkowo kikla samochodów pomogłem sprowadzić i sam sprowadziłem i są 100x lepsze od polskich odpowiedników... A to, że trzeba tapicerke wyprać czy lakier przepolerowac to chyba normalne. Człowieku po polsce to syf jeździ :!: . Szukając 3 lata temu B4 czy ostatnio A4 nawet przez ułamek sekundy nie przeszła mi myśl przez głowe o aucie z polski. Tutaj to masz ćwiarteczki wstawiane, lakierowane budy, wytrzesione po dziurach, wygniecione fotele os wsiadana z tapicerką w stanie agonalnym itp itd. A jasną rzeczą chyba jest, że jadąc kupuwać auto trzeba mieć oczy w głowie a nie w dupie...

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2005 01:55:28 
Użytkownik

Leo napisał(a):
Vanilla miałaś po prostu pecha, bo jak dla mnie to szczerość przy sprzedaży auta jest na pierwszym miejscu. Dlatego tak nie lubię komisów...
Co do klubowych autek, to naprawdę, nie ma reguły... znam przypadki na tak i na nie.

Jedyną radę mam dla przyszłych właścicieli czterech kółek, żeby gruntownie przed zakupem przetrząsnęli forum w poszukiwaniu typowych usterek, oraz mieli oczy i uszy szeroko otwarte i nie dali się uwieść urokowi sprzedającemu.
To nie są tanie i nowe rzeczy, auta swój przebieg mają.

Z drugiej strony, jak myślicie, dlaczego tak popularne są auta z Niemczech ? Tam ludzie zupełnie inaczej dbają o auta. Tutaj niestety wychodzi - stereotypowy polak to pijak, fleja i niedbaluch, naprawia najtańszymi środkami, woli klepać błotnik niż wymienić, nawet na podróbkę, dolot łata taśmą klejącą i kitem , a IC zastępuje rdzeniem chłodnicy wody (moje przypadki).

Także cierpliwości, sumienności i przysłowiowego nosa życzę wszystkim przyszłym posiadaczom OOOO :peace:

Leo: bardzo dużo jest prawdy w tym co piszesz ale : POD ŻADNYM WZGLĘDEM NIE SŁUCHA SIE WŁAŚCICIELA PRZY ZAKUPIE AUTA - NIECH SE FACET PIERDZI ILE WLEZIE MNIE TO NIE INTERESUJE. MNIE INTERESUJE STAN A DO JEGO STWIERDZENIA JEST POTRZEBNA WIEDZA...

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2005 01:58:11 
Użytkownik

eomaciu napisał(a):
Kowicz napisał(a):
Leo napisał(a):
A ja tutaj widzę książkowy przykład że największą wadą Audi jest poprzedni właściciel.

:!!: :!!: :!!: Święte słowa :!!: :!!: :!!:

no to jest znane od lat a ilu z nas robi tak aby nastepny wlasciciel nie
powiedzial tego o nas?

podejrzewam ze mimo wszystko niewielu bo szanse na doprowadzenie
samochodu kilkunastoletniego z zaniedbaniami po poprzednich właścicielach
i bardzo często po dzwonie(ach) jest praktycznie niemozliwe...
a właściwie ekonomicznie nieopłacalne...

abstrahuję tutaj od skrajnych przypadków jak niewymieniany olej
miesiącami lub latami bo mam nadzieję że nikt z nas tego nie robi...

Maciuś: wiesz jak jest - takich aut sie nie kupuje. A jak juz sie wpakowaliśmy to najszybciej z nich wysiadamy.

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2005 01:59:59 
Użytkownik

Vanilla I: Ja osobiście na Twoim miejscu sprzedałbym ten samochód póki jeszcze jeździ i masz świeże rachunki na części. Na razie jeszcze są otwarte granice na sprowadzanie samochodów z zachodu. To co masz dołożyć to części dołożysz do następnego samochodu i będzie w lepszym stanie i lepiej wyposażony...

Tytuł:
PostNapisane: 03.paź.2005 10:24:36 
Użytkownik

Auto: A4 B6 1.9 TDI Avant
quattro PETE napisał(a):
Vanilla I napisał(a):
jak się złacze diagnostyczne naprawi to dostanę co najmniej 2 strony wydruków o błedach g;)

Jeśli przy jakiejś okazji był odłączany akumulator, to błędy się wykasowały. No chyba że już nazbierał nowych. :)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem - ale czy wystarczy odłączyć akumulator aby wykasować błędy ??????
U mnie po odpaleniu autka świeci się od niedawna (wizyta u elektryka) kontrolka poduszki przez ok 3-5min a później gaśnie wieć czy w tym przypadku wystarczy odłączyć tylko akumulator - coś mi się wydaje, że chyba nie (ale mogę być w błędzie)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1