.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 15:15:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kupno Auta Z Anglii??? Wasze Przemyślenia....
PostNapisane: 21.gru.2006 18:52:32 
Użytkownik

Witam.
Planuje w najblizsze wakacjie nabyc A4, fajnie było by gydyby to było TDI, a super juz gdyby 110PS. Ceny takich aut kształtuja sie ok 20tys;/ Ja bym chciał kupic cos do 15tys.

1. Jak myslicie, ile oritnetacyjnie spadnie taka A4 do wakacji???

2.Pytanie głowne. Zainteresowała mnie taka oferta przykładowa. Ktos juz kupił, ale nie o to chodzi:
Cytuj:

Auto kosztuje 8tys + 4tys przerobineie +1tys rejestracja =13tys.
Cena idealna, patrzzac na rocznik, stan auta itp.
Auto jest uszkodzone od przedu, lampa,klapa,bok. Jak widzicie nie jest to jakas powazna kolizja, tylko poprostu uszkodzenie. Mysle ze w 1tys naprawa by sie zamkneła. Podsumówicac mamy 14tys.

I teraz do was pytanie i prosba o opinie:
Ma ktos doswaidczneie z takimi autami z kierownica po prawkej???

Sa Jakies problemy z nimi, i czy zmiania strony kierownicy wypływa jakos na auto???

Czy wogole pchac sie w takie cos??? Czy lepiej zrezygnowac Z TDI i patrzyc za jakism np. 1.8????

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2006 21:39:03 
Użytkownik

a jak myślisz ile za 3 lata będzie kosztować bilet na marsa..? takie pytania są nie na miejscu.. a co do samochodów z Anglii moze i taniej to jest..ale czy lepiej..jaką masz gwarancje ze przekłądka będzi rzetelna ? w 100 % porządnie zrobiona..?

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2006 21:43:37 
Użytkownik

Za 4 tyś porządnej przekładki raczej nie zrobisz a jeśli chodzi o te drobne uszkodzenie 1tyś to za mało !!

Tytuł:
PostNapisane: 21.gru.2006 22:05:00 
Klubowicz

A co powiecie na to: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/046c15f7a6b9faed.html
:peace:
Wyjdzie taniej jak 4000 PLN
A tak na powaznie, to angielskie samochody najlepiej na czesci rozbierac.

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2006 10:02:55 
Użytkownik

lepiej kup taka a4 jak moj tesc czyli za 14 tys ,i placz :)

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2006 12:42:14 
Użytkownik

aha;/ czyli nie warto :) hmm...a co tesciowi sie dzieje???/

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2006 13:04:02 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Takie auto warto kupić tak samo jak każde inne. Poprostu musi spełniać te same warunki co auto z kierownicą po lewej stronie - niezniszczone, zadbane itd. Koszt przekładki zależy w dużej mierze od kosztu części i zaawansowania modelu. Wszystko kewstią ceny. A wszyscy wiedzą, ze w GB można kupić tanie auto...

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2006 18:53:51 
Klubowicz

kolejny napaleniec na to , na co go nie stac.... Jak juz iedykolwiek kupowales auto, to wiesz, ze KAZDE auto uzywane wymaga nakladu finansowego. Jak tak liczysz kazda zlotowe i masz zaoszczedzic na tym niby 3-5 tys pln to lepiej daj sobie spokoj, bo Cie na to po prostu nie stac. Kup porzadne B4 i oplac AC i doprowadz do idealu a nie kupuj zloma, ktory i tak Cie wyjdzie 20 i jeszcze Ci go buchna i bedzie placz, bo na AC nie starczylo. Mamy juz takich klientow w klubie.....
Przy oszczednosci 30tpln mozna kombinowac, ale nie przy 3tpln.

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2006 20:13:46 
Użytkownik

no macie racje:p ale wiesz, to ma byc moje pierwsze auto, i zamierzam go kupic tuz po maturze. Narazie jezdze ojca autem. Hmm, tak mi sie jakos podoba to A4, nieduze,niemałe,takie w kupie;] No cóz, pomyslel;] Ale za zmiane kierowncy brac sie nie bede, ewentualnie kupie beznyne bo jest tansza a miłem kupic do ok.15tys;]

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2006 22:14:38 
Użytkownik

Auto: Audi RS4 B7 Avant
ja ci odpowiem prosto na pytanie: Masz za małe pojęcie o samochodach zeby sie pchac w Anglika!!!! Sporo juz tego przerobilem i moge Ci odrazu powiedziec ze z takim podejsciem do sprawy do wyjdzie cie bardzo drogo i napewno bedzie z tego niezla kupa zlomu... Sory za sz szczerosc ale z A4 to nie jest tak prosto bo wiaze sie to miefdzy innymi z wymiana sciany grodziowej..... Podaruj sobie taka jest moja rada...
:): Przepraszam za bledy ale jestem po paru głębszych :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2006 22:48:43 
Klubowicz

Koledzy dobrze Ci radzą. Jak masz 15 000zł uzbierane to nie ma co kupowac auta za 14-15k zł, bo musisz wziąć pod uwagę mnóstwo bzdetów na które wydasz kasę - opony, zbieżność, płyny, filtry, paliwo, rozrząd, termostat, czujnik halla ;) Bierz takie, żeby Ci 3-4k zł zostały, co byś miał na doprowadzenie go do stanu używalności.

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 22.gru.2006 23:35:31 
Użytkownik

sebolec napisał(a):
Koledzy dobrze Ci radzą. Jak masz 15 000zł uzbierane to nie ma co kupowac auta za 14-15k zł, bo musisz wziąć pod uwagę mnóstwo bzdetów na które wydasz kasę - opony, zbieżność, płyny, filtry, paliwo, rozrząd, termostat, czujnik halla ;) Bierz takie, żeby Ci 3-4k zł zostały, co byś miał na doprowadzenie go do stanu używalności.

No dobrze gada nie ? polać mu :)

Mojemu tesciowi ? opowiem Wam po weekendzie ,bo narazie stoi w garazu ,a na dywanikach sa reczniki :) ,za to jutro 400 km w trasie (bez wymiany rozrzadu ,olejow itp ,ale kupil PLAK do opon :) ).

Tytuł:
PostNapisane: 24.gru.2006 13:10:49 
Klubowicz

Dave napisał(a):
ja ci odpowiem prosto na pytanie: Masz za małe pojęcie o samochodach zeby sie pchac w Anglika!!!! Sporo juz tego przerobilem i moge Ci odrazu powiedziec ze z takim podejsciem do sprawy do wyjdzie cie bardzo drogo i napewno bedzie z tego niezla kupa zlomu... Sory za sz szczerosc ale z A4 to nie jest tak prosto bo wiaze sie to miefdzy innymi z wymiana sciany grodziowej..... Podaruj sobie taka jest moja rada...
:): Przepraszam za bledy ale jestem po paru głębszych :diabel:

dobrze gada: generalnie przekladka za 400 tys nie jest za duzo warta pozadna kosztuje w przypadku tego modelu ok 6000-7000 wtedy mozna jezdzic spokojnie. Sam fakt ciecia lub wymiany sciany grodziowej wiaze sie z kosztami (tam tez nabite sa numery nadwozia).

sebolec napisał(a):
Koledzy dobrze Ci radzą. Jak masz 15 000zł uzbierane to nie ma co kupowac auta za 14-15k zł, bo musisz wziąć pod uwagę mnóstwo bzdetów na które wydasz kasę - opony, zbieżność, płyny, filtry, paliwo, rozrząd, termostat, czujnik halla Bierz takie, żeby Ci 3-4k zł zostały, co byś miał na doprowadzenie go do stanu używalności.

Tez dobrze gada mozna mu polac.
W uzywany samochod trzeba zainwestowac. Przy minimalnej wiedzy na temat samochodow i mechaniki trzeba doliczyc jeszcze koszty przy robieniu kazdej pierdoly.

Podsumowujac:
Mam samochod z kierownica z prawej strony ale mieszkam w Angli wiec mi to nie przeszkadza. Samochod kupilem w b dobrym stanie (czyt. dolozylem okolo 4000 tys. zl zeby jezdzil tak jak ja tego chce) Chcialem go sprowadzic bo juz wiem na czym stoje jezdze juz rok wiec mam do auta pewnosc. Ale za duo z tym zabawy.

Krotko mowiac: nie majac co do samochodu zadnej pewnosc przy tak niskim budzecie to sie nie oplaca

Było --> A4 1.8 ADR [B5] :-)
Było --> A6 1.9 TDI AFN [C5] :-)
Było --> Audi 100 2.3E NF [C3] :-(
Jest --> Audi A6 2.4 AGA [C5] :-)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.gru.2006 14:56:59 
Użytkownik

no dobra...to moze tak zapytam jecze w tym temacie, chhałbym kupic A4. Nie wiem jaki silnik bedzie najlepszy, tak jak mówie ktoszy chche zeby były niski i zeby nie było do niego jakis duzych dokladek.

1.Kupuiłbym najchetenj diesla, 110PS. Co myslicie nim????

2.Mysłąem tez o 1.8, tylko nie wiem czy z T czy bez. Bo niewieadomo jak z ta trubina bedzie, i czy nie lepiej zrezygwac z tych +25KM i miec normalne 1.8.
Zwłąszcza ze chchałbym zeby było to auto na gazie, pewnie instalcja sekwencyjna.Moze udało by sie kupic razem z autem.

3.Silnnik 1.6, to nie wiem,wydaje mi sie ze za mały, coprawda widze sporo aut na allegro i na niemieckich stronach. Popularne jakies??? Tylko nie wiem czy dobrze....

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2006 14:15:17 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Mk-Mateusz napisał(a):
no dobra...to moze tak zapytam jecze w tym temacie, chhałbym kupic A4. Nie wiem jaki silnik bedzie najlepszy, tak jak mówie ktoszy chche zeby były niski i zeby nie było do niego jakis duzych dokladek.

1.Kupuiłbym najchetenj diesla, 110PS. Co myslicie nim????

2.Mysłąem tez o 1.8, tylko nie wiem czy z T czy bez. Bo niewieadomo jak z ta trubina bedzie, i czy nie lepiej zrezygwac z tych +25KM i miec normalne 1.8.
Zwłąszcza ze chchałbym zeby było to auto na gazie, pewnie instalcja sekwencyjna.Moze udało by sie kupic razem z autem.

3.Silnnik 1.6, to nie wiem,wydaje mi sie ze za mały, coprawda widze sporo aut na allegro i na niemieckich stronach. Popularne jakies??? Tylko nie wiem czy dobrze....

Ustosunkuję sie tylko do pkt nr 1:
Jesli TDI to -> AFN lub AVG (110 KM 225 Nm VTG).Dobry wybór.

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2006 20:12:15 
Klubowicz

to ja cos powiem o punkteach 1 i 2.

A wiec ja posiadam 1,8 i jestem super extra zadowolony (ale oczywiscie nie jest to obiektywna ocena) Polecam wziasc 1.8 w wersji T silnik mocniejszy a róznica w spalaniu nie wielka. Niestety nie wiem jak w wersji T jest z gazem 1.8 zagazujesz bez wiekszych problemow.

1,6 mozesz sobie podarowac A4 jest za duze na ta taki maly silnik wiec generalnie bedzie mulic.... :peace:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25.gru.2006 22:05:13 
Użytkownik

koniecznie ciśniesz na A4. Jest to z pewnych względów zrozumiałe ale... Kwota którą podajesz jest w moim odczuciu za mała żebyś kupił autko którym będziesz się cieszyć. JA kupiłem autko za 10,5k PLN. Na dzień dobry włożyłem w niego 2,5k PLN (liczącz z opłatami typu rejestracja i OC) a potem jeszcze 6k PLN i jeszcze włożę tak ze 3k PLN. i wtedy będzie działało tak jak chcę. A chcę tylko żeby działało jak seryjnie fabryka dała - nic więcej...

Audi 80 B2 1.6D JK 1999 - 2006r.

Tytuł:
PostNapisane: 26.gru.2006 12:40:04 
Użytkownik

narazie sie tak uogólniam... zeby sie zorientowac z opiniami doswiadczonych uzytkowników...

co do 1.8T to tez fajna sprawa:) tylko jak jak mówie, koniecznie na gaz, a wydaje mi sie ze lepiej jezdzic na ropie niz na gazie (dla ogolnej ekspalatacji).

tutaj mam pryzkład oferty goscia co juz od dłuzszego czasu jak zauwyażłyłem przywozi tego typu auta: dodakowy plus to quattro...+do niejego jakas sekwencja za 2,5tys...

Cytuj:

co sodzicie o tej ofercie???

tutaj przykład dieslow, tylko kurde czasami na allgero pojawaja sie (zwkaszcza na otomoto) jakies okazyjne oferty, coprawda nie wiem czy one okazyjne ale sa
Cytuj:

nie wiem co o takiej ofercie mysliec, niechodzi mi az o rocznik 98, ale czasami pojawiaja sie w dziwnych cenach...
tutaj troszke inny rocznik:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1994623 tylko nie wiem jaki silnik:)

tutaj jest znowu 1.8t na pieknej białej skórze taka jak mi sie marzy;]
http://moto.allegro.pl/item150242332_audi_a4_stan_b_dobry_tanio.html

tutaj tez ładna, bez turbo, i nie wiem czy w opcji z gazem nie było by lepiejn darowwac sobie te 25KM wiecej:) http://moto.allegro.pl/item151470412_audi_a4_1_8_5v.html

tym razem 90KM, ale łądny wyglad i cena w miare:)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C1940046

wypowiedzcie sie na ten temat;] jesli macie oczywsice ochote....

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2006 17:23:07 
Klubowicz

ogloszenie numer dwa nie aktywne.

Co do pierwszego samochod wyglada calkiem niezle i nawet mozna by zaryzykowac stwierdzenie ze licznik nie krecony :peace:

Wiecej mozna by powiedziec po dokladnym osobistym ogladnieciu autka. Oczywiscie samochod sprowadzony nie zarejestrowany musisz liczyc dodatkowe koszty.

http://moto.allegro.pl/item151470412_au ... _8_5v.html

ten tez nawet nawet ale jak mowie sa to opinie patrzac po zdjeciach co i jak z autkiem to oczywiscie dowiesz sie jak zobaczysz.

MOIM zdaniem (zeby mnie tu zaraz nie zlinczowali) 125 KM jest wystarczajace jesli nie jezdzisz na "rajd wisly" co sobote. Oczywiscie zawsze mozna powiedziec ze 250KM jest od 125KM. Zalezy czego wymagasz od samochodu.

Jak sam widzisz budzet 15 000 to jednak wcale nie tak duzo jak na plany zakupu A4.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31.gru.2006 02:07:54 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
uparłeś sie mateusz na B5.. twoja broszka. Ale ja ci powiem tak:
dysponowałem dokładnie taką samą jak ty kwotą i marzyło mi się b5 w quattro i avancie :-) (rzecz sie działa od przełomu lutego i marca zeszłego roku). Życie weryfikowało mnie powoli, i okazalo się że: dobrego dizla za tę cenę nie kupię. Okazało się że benzynowego B5 w sumie tez nie :) Zaś później celowałem w A6/C4 , wreszcie A100/C4 (no bo przecież za 15k mozna superfure kupic!), ostatecznie na początku wrześnie kupiłem B4 - piękne, niewyjechane, niewytłczone, nierozbite, chociaż z lakierowaną maską. "Nadwyżka" finansowa - jesli sobie przeliczysz - to :
1-oleje i inne płyny eksploatacyjne
2-filtry
3-rozrząd
4-opony
5-hamulce
6-elementy gum-met zawieszenia
i ew. pierdołki jak ładne kołpaczki ;-)
a te 6 rzeczy MUSISZ zrobić po kupnie, bez względu na to jak auto wygląda - żeby z jakotakim poczuciem bezpieczeństwa się poruszać.
w powyższym wyliczeniu - poza rozrządem - nie jest uwzględniona robocizna mechaników, bo w swoich autach dłubię sam. A Ty?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1