.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 23:08:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 09:15:11 
Użytkownik

wowo napisał(a):
Autko ładniutkie, ale fotele masz kozak :) Najlepsza rzecz z całego auta.

Potwierdzam :P

Piękne autko.
Poza tym miło jest przeczytać, że ktoś kupił A6 V6 TDI w taki sposób jak Ty.
Witki mi opadają jak czasem słyszę rozmowy co niektórych, dotyczące kupna V6 TDI i za każdym razem coraz to śmieszniejsze mądrości życiowe...

Gratulacje!

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 10:27:29 
Klubowicz

Hehe, macie racje... Genralnie samochodów nie kupuje się samemu - wtedy piękno auta zamyka dostęp zdrowemu rozsądkowi do głowy. Zawsze jeździłem z kimś... Fotele fajne, ale twarde gnojki - to już nie taka kanapa jak w C4 :) - tam było mega komfortowo na wybojach. W C5 po wybojach to już do 10km/h da się jechać (twardszy zawias S-line i koła 235/45/17). Cena nie była okazyjna, ale nie była też wysoka (w US wyszło 500 PLN więcej niż w cenniku) - była adekwatna do stanu. Dla mnie najważniejsze było aby furacz był kupiony na umowę z pełną wartością, a nie jakąś zaniżaną. Mam nadzieję, że okaże się dobrym zakupem - gość sprzedawał (miał 23 lata i nie wyglądał na takiego, co mu tatuś dał na auto) bo chce sobie teraz kupić A8 4.0 TDI :diabel: Prowadzenie quattro w zakrętach na tych kapciach i zawieszeniu jest wręcz idealne, jak jest mokro też nie ma problemów jak w C4 ośka... Póki co jestem zadowolony - zobaczymy jak będzie dalej. Dzięki za wszystkie opinie...

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 10:43:20 
Klubowicz

Grześ, zdejmij tylko te naklejki z tylnej szybki i będzie OK. :diabel:
Co do poprzedniego właściciela Twojego autka, jak usłyszał o AKP - stwierdził, że od razu się do nas zapisze z nowym A8.
Być może już jest... ;)
Był pod wrażeniem i w lekkim szoku, że nasza brać umie sobie pomóc.
Zanim zapiąłem VAG-inę wyśpiewał mi wszystko szczerze jak na spowiedzi... :diabel:
Dobry chłopak... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 13:27:36 
Klubowicz

carlnova napisał(a):
Grześ, zdejmij tylko te naklejki z tylnej szybki i będzie OK. :diabel:
Co do poprzedniego właściciela Twojego autka, jak usłyszał o AKP - stwierdził, że od razu się do nas zapisze z nowym A8.
Być może już jest... ;)
Był pod wrażeniem i w lekkim szoku, że nasza brać umie sobie pomóc.
Zanim zapiąłem VAG-inę wyśpiewał mi wszystko szczerze jak na spowiedzi... :diabel:
Dobry chłopak... ;)

Tak, my z Dredem też go nawracaliśmy. Dzisiaj do niego dzwoniłem, ale nie zapytałem czy kupił sobie już to A8 4.0 TDI czy nie... padł mu telefon... Naklejki zdejmę jak będę miał czas - póki co nie przeszkadzają mi aż tak bardzo. On śpiewał ładnie i przez telefon - czyżby uczciwy sprzedający? Niby niemożliwe, a jednak... :) czasem można o to kogoś posądzić. Sam fakt, że ogłoszenie było napisane konkretnie i uczciwie przekonał mnie do zainteresowania siię tym autem... - inaczej bym to olał bo daaaaaaleko ;) a już miałem daleko nie jeździć - bo zawsze spotykałem zonki. W czwartek umyłem porządnie auto i odkurzyłem -- no i kurde dalej mi się podoba ta linia C5 Avant... Sedan IMO jest brzydki jak noc... a i kombi potrzebowałem. Dobra, nie ściemniam, idę kombinowac jak tutaj ładnie CB założyć... no i ma przyjechac ktoś po C4 - ciekawe czy dojedzie... bo miejsca na podwórzu nie mam :(

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 14:16:50 
Użytkownik

GrzesB dowiadywałeś się już coś może w sprawie tego update'u do navi+ z 2003r? Co zmienia i czy warto to w ogóle instalować?

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 14:35:15 
Klubowicz

Hej ;) .

GRATULUJĘ :!!: :!!:

Śliczna "gablota" :diabel: :!: :!:
Oby Ci dobrze służyła :!: :!:

GrzesB napisał(a):
Dobra, nie ściemniam, idę kombinowac jak tutaj ładnie CB założyć... no i ma przyjechac ktoś po C4 - ciekawe czy dojedzie... bo miejsca na podwórzu nie mam :(

Koniecznie daj znać jak sobie poradziłeś, najlepiej ze zdjęciami: urządzenia, anteny i "prowadzenia" przewodu antenowego. Plissss :): :!!:

Szerokości :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 20:00:24 
Klubowicz

Piotruś napisał(a):
Hej ;) .

GRATULUJĘ :!!: :!!:

Śliczna "gablota" :diabel: :!: :!:
Oby Ci dobrze służyła :!: :!:

GrzesB napisał(a):
Dobra, nie ściemniam, idę kombinowac jak tutaj ładnie CB założyć... no i ma przyjechac ktoś po C4 - ciekawe czy dojedzie... bo miejsca na podwórzu nie mam :(

Koniecznie daj znać jak sobie poradziłeś, najlepiej ze zdjęciami: urządzenia, anteny i "prowadzenia" przewodu antenowego. Plissss :): :!!:

Szerokości :peace:

Dzisiaj tylko potuningowałem radio - tzn. będzie ono w tej kieszeni przy lewej nodze - ale kabel do gruchy chcę wyprowadzić na tunelu środkowym. W tym celu wywaliłem gniazdo gruchy z radia i podlutowałem kabel dłuższy o 1,2m (mam nadzieję, że wystarczy). Nie starczyło mi więcej czasu bo zadzwonił klient o C4 więc musiałem go obsłużyć - jako wrodzony handlowiec nie mogłem nie sprzedać samochodu :diabel: Co do kabla, a raczej mocowania anteny to się zastanawiam - końcówka religu jest podobno umasowiona i tam właśnie antenę chcę załozyć, ale uchwytów nie ma do tego podobno. Muszę coś wykombinować - ale dam radę :) Przewód będę musiał jakoś przez tylną klapę przełożyć, ale od spodu, nie od góry. Poprzedni właściciel miał przełożone od góry i naginająca się uszczelka przepuszczała wodę do środka - chcę tego uniknąć - nie patrzyłem jeszcze jak tam fabryczna wiązka jest pociągnięta ale może tamtędy się uda. Przez auto to raczej nie powinno być problemu z pociągnięciem. Zdam relację jak skończę, ale to niestety może potrwać bo nie bardzo mam teraz czas - musze się odkuć po zakupie :):

Specjalnie dla Ciebie postaram się robić fotki jak będę resztę rzeczy składał :) a co do anteny to magnesówkę nie koniecznie chcę stawiać - dach się od tego rysuje a póki auto się fajnie prezentuje to będzie mnie to drażniło. Na C4 nie miałem oporów :diabel:

Co do uaktualnienia - jeszcze nic w tym temacie nie wiem, i do przyszłego tygodnia napewno się nie dowiem - auto odstawiam na przegląd co by jeździć spokojnie - taka bieżąca obsługa. Za tydzień wybieram się do ASO, a raczej na umówienie terminu i pewnie wtedy dowiem się co i jak z tym softem...

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 20:50:23 
Klubowicz

Grzesiek - jesteś pierwszą osobą, która wymyśliła takie miejsce montażu, które i ja bym chętnie "zmałpował" :): .
Za dokumentację zdjęciową byłbym naprawdę zobowiązany :064: :piwo: :067: . Oczywiście nie "musisz" robić szczególowego tutorialu jak np. czyszczenie kierownic Carlnova-y :diabel: . Wystarczyłoby kilka poglądowych fotek :P z najbardziej newralgicznych punktów/czynności montażowych ;) .
Tymczasem dzięki za obszerną odpowiedź i jeszcze raz: GRATULUJĘ , bo fura jest "szpica" i "ikonka" :jezor: , że aż pozazdrościć wyboru .... :okulary2: .
Cudeńko :!!:

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 21:13:25 
Klubowicz

Spoko, będę focił... Generalnie to mam radio które tam się zmieści bez problemu... problem był tylko z gruchą, która według mnie musi być po środku bo jestem praworęczny... najgorzej będzie z tą anteną niestety... ale popracuję nad tym... w ostateczności postawię ją na magnesie - ale będę walczył by tak się nie stało. Takiego tutoriala jak Carlnova to nie zrobię, ale opiszę to na forum skoro jest zainteresowanie...

Nie będę dziękował za gratulacje bo jeszcze się wałki odezwą, albo turbina, albo tiptronik, albo VP44 :) Także cieszę się, że się podoba...

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 22:09:21 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
opiszę to na forum skoro jest zainteresowanie...

:P :D . Niczego więcej nie powiem ... :): .

GrzesB napisał(a):
Nie będę dziękował za gratulacje bo jeszcze się wałki odezwą, albo turbina, albo tiptronik, albo VP44 :) Także cieszę się, że się podoba...

Wałki raczej napewno się nie odezwą - masz AKE z najlepszego okresu produkcji (100% serio). Turbina - musiałbyś się postarać osobiście ale w to akurat nie wierzę :): :galy: . VP44 tej generacji - analogicznie do turbiny - sama się nie zepsuje :P .
Reasumując - ciesz się autkiem do oporu. Jedyne co bym zrobił, to wymienił hydropopychacze przy okazji wymiany "rozrządu" (to powinno się robić w każdym samochodzie co "jakiś czas" - bez względu na typ/rodzaj/rocznik).

;) :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 22:31:03 
Klubowicz

Piotruś napisał(a):
GrzesB napisał(a):
opiszę to na forum skoro jest zainteresowanie...

:P :D . Niczego więcej nie powiem ... :): .

GrzesB napisał(a):

Wałki raczej napewno się nie odezwą - masz AKE z najlepszego okresu produkcji (100% serio). Turbina - musiałbyś się postarać osobiście ale w to akurat nie wierzę :): :galy: . VP44 tej generacji - analogicznie do turbiny - sama się nie zepsuje :P .
Reasumując - ciesz się autkiem do oporu. Jedyne co bym zrobił, to wymienił hydropopychacze przy okazji wymiany "rozrządu" (to powinno się robić w każdym samochodzie co "jakiś czas" - bez względu na typ/rodzaj/rocznik).

Rozrząd będę sprawdzał na dniach jak się ma... podobno poprzedni właściciel wymienił na 125 tysięcy, ale ja to wolę sprawdzić. Jak się okaże, że jest nowy to odetchnę sobie pół roku i wtedy je zrobię... jak nie to kasa ze sprzedaży C4 pójdzie własnie w popychacze...

A chłodzenie turbiny po dynamicznej jeździe to u mnie standard - tak samo jak jazda do 2krpm na zimnym oleju (mam wrażenie, że i tip wtedy odpoczywa). Tak samo jeździłem C4 - jak się olej zagrzał to mnie serce mniej bolało :D

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 22:44:20 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
Rozrząd będę sprawdzał na dniach jak się ma... podobno poprzedni właściciel wymienił na 125 tysięcy, ale ja to wolę sprawdzić. Jak się okaże, że jest nowy

Powiedz mi tylko jak Ty chcesz to sprawdzić :diabel: :?: :?: Napisy na oryginalnych paskach - a co dużo ważniejsze - "karbowania" na "zębach" paska - wyglądają jak nowe nawet po przebiegu 100 tyś.km. :D :diabel: :D :diabel: ... .
Twoja "jedyna szansa" to cechy z rocznikiem na rolkach / napinaczach ale ... :diabel: :diabel: ... .

GrzesB napisał(a):
to odetchnę sobie pół roku i wtedy je zrobię... jak nie to kasa ze sprzedaży C4 pójdzie własnie w popychacze...

No nie żartuj :P ;) , że Twoje C4 było (jest?) warte 24 szt. x 35 PLN (+ stówka za robociznę). Gdybym wiedział, że tak tanio sprzedajesz brałbym w ciemno :diabel: :diabel: ... .
(dźwignie zaworowe na 99,99% masz dobre i nie uwzględniam ich w kosztorysie)
Aha - zostały jeszcze "pastylki" na trzpienie zaworowe - dolicz 10 zł. :P :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 22:50:53 
Klubowicz

Nie oddam auta do poprzedniego mechanika - to dla niego za wysoka półka... Musze obadać nowego - ale na pierwszy ogień nie dam mu A6 - no chyba, że się będzie dobrze znał...

Ciekawe ile w ASO by chcieli... ale i tak się tam wybieram to się dowiem...

Nie pozwolę by ktoś się uczył na tym samochodzie - wpakowałem w niego sporo kasy (jak na moje możliwości) więc nie pozwolę go popsuć na dzien dobry... Musi się najpierw zaczać amortyzować :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 23:00:27 
Klubowicz

Na tej niuni nie "przyoszczędzisz" - to fakt :): .
Pomyśl może nad Diagtronikiem (??). Nie znam tych chłopaków osobiście i nigdy u nich nie byłem - ale kiedy byłem w sytuacji awaryjnej otrzymałem bezinteresowną poradę (skuteczną) "na telefon" w skomplikowanej sprawie ;) .
"Sygnalnie" wysłałem do nich kilku moich klientów mieszkających w tamtej okolicy - nikt nie krytykował :D .

(Lepiej "raz a dobrze", bo jak ktoś zacznie się nad Twoim autem doktoryzować ... to zapraszam już tylko na Śląsk :): )

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2007 23:18:57 
Klubowicz

Nad diagtronikiem się zastanowie - generalnie panują podzielone opinie... a cena "podobno" zbliżona do tej z ASO... u nich planuję zrobić wymianę oleju w tipie... ale to wszystko po kolei... i stopniowo bo się zaraz okaże, że auto kosztuje mnie więcej niż ustawa przewiduje :)

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 09:38:54 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Nad diagtronikiem się zastanowie - generalnie panują podzielone opinie... a cena "podobno" zbliżona do tej z ASO... u nich planuję zrobić wymianę oleju w tipie... ale to wszystko po kolei... i stopniowo bo się zaraz okaże, że auto kosztuje mnie więcej niż ustawa przewiduje :)

Wymiane oleju w Tipie lepiej zrob jak najszybciej ;) olej w skrzyni co 60tys. powinien byc wymieniany

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 10:48:26 
Klubowicz

Atal-star napisał(a):
GrzesB napisał(a):

Wymiane oleju w Tipie lepiej zrob jak najszybciej ;) olej w skrzyni co 60tys. powinien byc wymieniany

Mam na blacie 134tysie (w zasadzie nic nie wskazuje na kręconą szafę) - olej nie był zmieniany, ale będzie w ciągu najbliższego miesiąca - 3-4 kolejne tysiące nie zrobią mu różnicy. Wiem, że powinien być zmieniany co 60, ale tak naprawdę nikt tego nie robi :( Ja od tego zacznę bo qmpel właśnie odebrał skrzynkę z remontu po 300kkm i wiem ile zapłacił - dlatego wolę przeciwdziałać niż później pisać, że tip to zło - dla mnie to po prostu wygoda...

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 11:13:20 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
Mam na blacie 134tysie (w zasadzie nic nie wskazuje na kręconą szafę) - olej nie był zmieniany, ale będzie w ciągu najbliższego miesiąca - 3-4 kolejne tysiące nie zrobią mu różnicy.

A z tym zagadnieniem to bywa rozmaicie :galy: . I absolutnie nie próbuję Cię wystraszyć :!:
Większość zaniedbanych tipów "wypada" dopiero w przedziale 200 - 280 tyś.km. ale widywałem skrzynie uszkodzone znacznie wcześniej. Słowem - nie ma 100%-owej pewności, że kolejne 3- 4 tysi nie zaszkodzi (absolutnie na serio, chociaż na 99,99% racja jest po Twojej stronie).

Ważniejsze pytanie brzmi: Czy Diagtronik napewno wymienia olej dynamicznie ??

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 11:33:36 
Użytkownik

pogratulować :peace:
i pozazdrościć foteli recaro :diabel:
tylko niepotrzebna reklama mebli biurowych :peace:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 03.cze.2007 15:34:31 
Klubowicz

Piotruś napisał(a):
Czy Diagtronik napewno wymienia olej dynamicznie ??

Z tego co mi wiadomo wymieniają dynamicznie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1