Piotruś napisał(a):
Dzisiaj tylko potuningowałem radio - tzn. będzie ono w tej kieszeni przy lewej nodze - ale kabel do gruchy chcę wyprowadzić na tunelu środkowym. W tym celu wywaliłem gniazdo gruchy z radia i podlutowałem kabel dłuższy o 1,2m (mam nadzieję, że wystarczy). Nie starczyło mi więcej czasu bo zadzwonił klient o C4 więc musiałem go obsłużyć - jako wrodzony handlowiec nie mogłem nie sprzedać samochodu
Co do kabla, a raczej mocowania anteny to się zastanawiam - końcówka religu jest podobno umasowiona i tam właśnie antenę chcę załozyć, ale uchwytów nie ma do tego podobno. Muszę coś wykombinować - ale dam radę
Przewód będę musiał jakoś przez tylną klapę przełożyć, ale od spodu, nie od góry. Poprzedni właściciel miał przełożone od góry i naginająca się uszczelka przepuszczała wodę do środka - chcę tego uniknąć - nie patrzyłem jeszcze jak tam fabryczna wiązka jest pociągnięta ale może tamtędy się uda. Przez auto to raczej nie powinno być problemu z pociągnięciem. Zdam relację jak skończę, ale to niestety może potrwać bo nie bardzo mam teraz czas - musze się odkuć po zakupie
Specjalnie dla Ciebie postaram się robić fotki jak będę resztę rzeczy składał
a co do anteny to magnesówkę nie koniecznie chcę stawiać - dach się od tego rysuje a póki auto się fajnie prezentuje to będzie mnie to drażniło. Na C4 nie miałem oporów
Co do uaktualnienia - jeszcze nic w tym temacie nie wiem, i do przyszłego tygodnia napewno się nie dowiem - auto odstawiam na przegląd co by jeździć spokojnie - taka bieżąca obsługa. Za tydzień wybieram się do ASO, a raczej na umówienie terminu i pewnie wtedy dowiem się co i jak z tym softem...