.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 21:36:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 18:43:06 
Użytkownik

Wszyscy macie racje, zgadzam się w zupełności że jest to nauczka o jakiej tylko można marzyć, żeby takie były. Nic się nie stało i to jest najwazniejsze. Ciesze się bardzo,że tak się skończyło :D Ale...

...myśle już o kolejnym quattro i w budzie rozmiarów A6. Diesel'a w C5 porządnego nie ma, więc myśle coraz bardziej o ACE w C5 2,8 q :diabel: no bo A4 troszku małe(193cm mam i rozmiary A6 bardzo mi sie podobały)
Ale na wszystko będzie czas.

Wielkie pozdro dla społeczności AKP

P.S. A jak to się stało żę ten temat sam się założył, a autorem jestem ja ?? :galy:

Audi A6 C4 2.5TDi quattro Avant było :(
BMW 330d sedan

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 18:55:37 
Użytkownik

Auto: Cabrio V6
KWIATO napisał(a):
P.S. A jak to się stało żę ten temat sam się założył, a autorem jestem ja ?? :galy:

Wszechwładni moderatorzy, full serwis :diabel:

Audi 100 C4 AAR 1991 sedan zyclam pearl (2005 - 2012)
Audi A6 C4 AEL quattro 1996 Avant aluminium silver (2007 - 2015)
Audi Cabrio 8G ABC 1997 kabriolet brilliant black (2014 - ...) [.: TERAZ MY :.]

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 19:37:46 
Użytkownik

Hmm...wspolczuje. Wszak to tylko blacha ale sam rozwalilem takie samo auto ponad miesiac temu wiec domyslam sie jak sie czujesz:)Szczescie w nieszczesciu ze przydazylo sie akurat takim samochodem bo wiekszosc innych foor nie wygladalaby tak po takim dzwonie.. Moja pogryzla dwa francuzy a ja wyszedlem z tego bez zadrapania. C4 to chyba najsolidniejsza konstrukcja jaka audi udalo sie wyprodukowac. Tak czy siak szkoda ze z dnia na dzien zostaje ich coraz mniej...a z drugiej strony szczescie ze mozemy teraz o tym pisac. Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 19:52:03 
Użytkownik

KWIATO napisał(a):
Wszyscy macie racje, zgadzam się w zupełności że jest to nauczka o jakiej tylko można marzyć, żeby takie były. Nic się nie stało i to jest najwazniejsze. Ciesze się bardzo,że tak się skończyło :D Ale...

...myśle już o kolejnym quattro i w budzie rozmiarów A6. Diesel'a w C5 porządnego nie ma, więc myśle coraz bardziej o ACE w C5 2,8 q :diabel: no bo A4 troszku małe(193cm mam i rozmiary A6 bardzo mi sie podobały)
Ale na wszystko będzie czas.

Wielkie pozdro dla społeczności AKP

Kurcze coś z tymi okolicami Wałcza jest nie tak. Ja miesiąc temu też niedaleko Wałcza (tylko od drugiej strony skasowałem auto).
Współczuję ci Kwiato. Szkoda auta. :zly:
Widzę, że masz teraz podobny problem do mojego. Ja mam 192 wzrostu i też w A4 trochę ciasno więc zaczynam lukać za A6. ;)

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 20:04:26 
Klubowicz

MarioBeer napisał(a):
Widzę, że masz teraz podobny problem do mojego. Ja mam 192 wzrostu i też w A4 trochę ciasno więc zaczynam lukać za A6. ;)

Eee tam ciasno. Ja się do półkubełków w moim A4 wpasowałem bardzo dobrze, a mam 192 cm wzrostu i ważę 100 kg. :peace: Tak więc nie przesadzajcie z tą ciasnotą - B5 to pod względem gabarytów nie jest C4, ale też nie jest to maluch! ;)

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 20:28:27 
Klubowicz

sebolec napisał(a):
MarioBeer napisał(a):

Eee tam ciasno. Ja się do półkubełków w moim A4 wpasowałem bardzo dobrze, a mam 192 cm wzrostu i ważę 100 kg. :peace: Tak więc nie przesadzajcie z tą ciasnotą - B5 to pod względem gabarytów nie jest C4, ale też nie jest to maluch! ;)

Ale do B5 nóg nie miałem gdzie włożyć :P

W A6 jest sporo więcej miejsca...

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 20:35:26 
Klubowicz

GrzesB napisał(a):
Ale do B5 nóg nie miałem gdzie włożyć :P

To gdzie Ty je wkładałeś? Ja normalnie otwieram drzwi i wsadzam nogę. Mieści się. :diabel:

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 20:39:54 
Użytkownik

sebolec napisał(a):
MarioBeer napisał(a):

100 kg to wiedzę że dbasz o linię.
Ja ważę dużo więcej i się nie mieszczę.

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 20:41:33 
Klubowicz

Aby być całkiem szczerym to przyznam, że w B4 miałem więcej przestrzeni. ;)

MarioBeer napisał(a):
100 kg to wiedzę że dbasz o linię.

Nie zdążę już nawiązać do tej kwestii, bo idę zjeść sałatkę grecką z fetą i warzywami. ;)

A2 1.4

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2007 23:21:35 
Użytkownik

He he sałatka.

No to mamy podobne gabaryty ja też 100 kg, ale w A6 czułem się naprawde dobrze i było tam miejsca od cholery. B5 nie jeździłem(pewnie bym się przyzwyczaił) ale jeżdziłem bmw 320d dłuższy czas i mimo że sie przyzwyczaiłem to w porównaniu do A6 było tam bardzo mało miejsca. Jak czasami sie przesiadałem z A6 do e-46 to naprawde wkurzałem sie.

BMW 330d sedan

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 01:14:47 
Użytkownik

sie ma Kwiato
mam również ael ale niestety nie quattro. jednak wiem co Cie boli - szkoda furki. pozdro i szukaj cuś takiego samego:
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 12:00:09 
Klubowicz

Oczywiście również się cieszę, że się nie zatraciło zdrowie.
Ale z drugiej strony nie mogę się oprzeć i powiedzieć, że chyba nie masz zbyt dużego doświadczenia za kierownicą skoro wchodzisz w nieznajomy łuk z tak wielką prędkością i to jak mogę wnioskować w terenie zabudowanym?
Może następną Twoją furką powinno być 80 1.6D?

'11 Lagoona III 2.0 DCI 180km 420NM & more
ex AFN & D11
i inne ustrojstwa.

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 15:39:56 
Użytkownik

emsi napisał(a):
Oczywiście również się cieszę, że się nie zatraciło zdrowie.
Ale z drugiej strony nie mogę się oprzeć i powiedzieć, że chyba nie masz zbyt dużego doświadczenia za kierownicą skoro wchodzisz w nieznajomy łuk z tak wielką prędkością i to jak mogę wnioskować w terenie zabudowanym?
Może następną Twoją furką powinno być 80 1.6D?

Słuchaj kolego, nie da sie ukryć że dałem dupy i odwaliłem kiche, jak przeczytałeś wypadek miałem o 7:30 rano moim głównym błędem była prędkość, a dałem jej tak w tym miejscu dlatego że od samego SZCZECINA,a więc jakieś 130km na drodze nie było żywej duszy(boże ciało z samego rana), zasugerowałem sie tym że jest pusto i miałem jej chęć przycisnąć, a zza zakrętu wyskoczył taki sam mądry jak ja i wynosiyło go i schodził lekko na mój pas to z tego powodu musiałem uciekać, ale jestem winny bo predkość była chyba maksymalna jaką tam można było pokonać ten zakręt.Tyle.

Co do doświadczenia mam 8 lat prawko ,a od 4 na wszystkie kategorie oprócz autobusu i kilometrów zrobiłem już w życiu tyle że to wręcz niewytłumaczalne że tak tam ostro leciałem(a jednak), ale zaznacze że odkąd zaczołem jeździć dużym autem(i przyglądałem się z góry jeździe kierowców osobówek) zwolniłem bardzo ,a odkąd mam AUDI jeździłem delikatnie i bardzo pokojowo, kiedyś przesadzałem. A jednak mimo że jeżdziłem wolno coś mnie podkusiło i niewiele brakowało żebym odpokutował za moją jazde za gówniarza.Szcześliwie się skończyło.

A więc co do doświadczenia:
- 8 lat prawko A,B
- 4 C+E
- licencja sportowa w Motocrossie
A wiec kazdy może popełnić błąd nawet niewiedząc kiedy, wystarczy się zapomnieć na chwile.
Nie da się ukryć że napewno jestem o jedno doświadczenie więcej.

P.S. Jak złamałem szczęke na Crossie to jak się obudziłem w szpitalu pomyślałem od razu co zrobiłem źle i co poprawić aby tego skoka skakać lepiej, w tym przypadku(wypadku teraz Audi) też bym pomyślał co zrobiłem źle i jak poprawić pokonanie tego zakrętu w ruchu ulicznym,ale tu mogłem komuś zrobić krzywde dlatego tak nie pomyśłe i mam nadzieje że ta nauczka na długo mi wystarczy, bo nic do mnie nie dotarło tak jak to że niewiele brakowało żebym zrobił krzywde mamie z dziećmi i ciesze się że się tak skończyło. BARDZO SIĘ CIESZE. I może to nie będzie o mnie dobrze świadczyło ale nigdy wcześniej tak niemyślałem, jak miałem chęć to przyciskałem tyle.

A co do 80 1.6D to miałem kiedyś ASCONE 1.6 D(zaraz po prawku) i jeżdziłem gorzej niż AEL'em. A więc i tak kupie jakieś fajne q.

BMW 330d sedan

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 17:24:12 
Użytkownik

Anita napisał(a):
pal sześć z autem i wszelkimi szkodami związanymi z reanimacja audiczki!!!!!!...dzięki Bogu nikomu sie nic niestało!!!!!!....

zgadzam się

podobnie miałem z simsonkiem pierwsze jazdy
pewnego dznia nie było ojca wziełem bzyka i wiadomo ..wracam w strachy do domu.. i sie tylko pyta czy nic mi nie jest nic po za tym a bzyk troche dostał

blache sie wyklepie a człowieka nie bardzo

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 17:24:19 
Klubowicz

kup znowu ael'a, super wozy.... pomyslmych poszukiwan kolejnego AEL,
Masz czesci. No i przede wszystkim miales szczescie w nieszczesciu.

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2007 18:19:20 
Użytkownik

Przydaloby sie wiecej torow gdzie wrzucasz pare zl i jezdzisz ile sie da.... ale poki co nie zanosi sie ze tory beda powstawac, przynajmniej w mojej okolicy. Ja uderzylem w auto ktorym mlody tata wiozl do domu swego 4 dniowego synka... nikomu nie zycze tego co wtedy poczulem, mimo ze szczesliwie nikomu nic sie nie stalo. Moze nie jechalem 200/h ale krecilem galka w radiu bo brakowalo troche basow.....z reguly jezdze bezpiecznie chociaz zdazalo mi sie robic zakrety z duza predkoscia, Teraz wszystko mi puscilo i mam troche inne podejscie do zabawy na drodze. Wszystkim zycze tego aby nie doswiadczajac dzwonu zaczeli myslec o innych na drodze bo z reguly cierpia niewinni.

Tytuł:
PostNapisane: 25.cze.2007 22:06:58 
Użytkownik

Witam
Najwazniejsze ze nic sie nie stalo.
Ja sam mialem podobna przygode i jeszcze wieksze glupstwo zrobilem.
Mianowicie sciganka w miescie z volvo kawalek prostej i luk.
Bylo za szybko dupka zaczela wyprzedzac.
Kontre zalozylem i sie udalo ale chodzilem caly dzien chodzilem jak struty .
Druga sytuacja w ktorej kompletnie nie bylo problemu ale teraz przychodzi mi na mysl to droga 4 pasy i ja na niej 230 km/h (ciekawe ile pojdzie i dawaj)

Nikt nie jest nieomylny ale na bledach trzeba sie uczyc.
pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 07.wrz.2007 19:35:37 
Użytkownik

Auto: A4 B6 AVF Q Avant
"odwaga jest wiedza o tym czego nalezy sie bać" - Sokrates
"czlowiek jest tylko substancja bialkowa, ktora moze najnormalniej w swiecie sie rozpasc..." - Holek

B4 1Z Avant '94 (był)
B4 ABT LPG '91 (był)

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2007 10:32:11 
Moderator

Auto: V70
Brawo za odgrzanie kotleta :D

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2007 14:57:18 
Użytkownik

emge napisał(a):
Brawo za odgrzanie kotleta :D

i to w jakim celu i stylu :d

Gratuluje.... no wiecie czego :-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1