.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 00:45:41

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 74  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2008 22:05:44 
Użytkownik

martab99 napisał(a):
Grubo i bez litości dla auta :peace:

Nie ma zmiłuj.... :hehe:

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2008 17:08:22 
Moderator

Auto: S6 C4
Ostatni kill -> Mitsubishi Galant V6 24V. Jechałem sobie przepisowo, zatrzymałem się przed znakiem STOP na przejeździe kolejowym, za przejazdem podwójna ciągła. Jak już wjechałem na przejazd, w lusterku widzę że Mitsu daje oko w lewo i chce mnie na podwójnej ciągłej wyprzedzać. Wtedy ja daję w palnik i ogień. Zdążył się ze mną wyrównać, ale kiedy przekroczyłem magiczną barierę 5000rpm na II biegu, kolega zaczął zostawać na lewym pasie ;) Jednak ACK potrzebuje obrotów żeby jakoś jechać, cała zabawa się zaczyna powyżej 4000rpm (w końcu to wielozaworówka), wcześniej jak dla mnie to muł :|

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2008 22:32:21 
Użytkownik

zaworoowa napisał(a):
Ostatni kill -> Mitsubishi Galant V6 24V. Jechałem sobie przepisowo, zatrzymałem się przed znakiem STOP na przejeździe kolejowym, za przejazdem podwójna ciągła. Jak już wjechałem na przejazd, w lusterku widzę że Mitsu daje oko w lewo i chce mnie na podwójnej ciągłej wyprzedzać. Wtedy ja daję w palnik i ogień. Zdążył się ze mną wyrównać, ale kiedy przekroczyłem magiczną barierę 5000rpm na II biegu, kolega zaczął zostawać na lewym pasie ;) Jednak ACK potrzebuje obrotów żeby jakoś jechać, cała zabawa się zaczyna powyżej 4000rpm (w końcu to wielozaworówka), wcześniej jak dla mnie to muł :|

200zł i 4pkt karne dla ciebie ,chyba wiesz za co ? :P

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2008 23:01:52 
Użytkownik

No i jeszcze oprucz tego to z buta powinienes dostac za taki numer. Ale gratulacje, ze pokonany.

http://www.youtube.com/watch?v=KCsLIKQHcRg
A6 C6 2.0 TFSI BPJ+soft S-line - bylo
A5 8T 3.0 TDI CAPA QUATTRO DPF OFF+SOFT - jest

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2008 23:03:20 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
oboje powinni dostać.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2008 23:10:27 
Użytkownik

Panowie w każdym opisie w tym wątku są łamane przepisy, a wy sie nagle budzicie i karcicie kolege. Dajcie na luz.
P.S. Gratuluje killa

B6 1.8T quattro avant 2011-2017

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2008 23:35:17 
Użytkownik

Lokalizacja: Biała Podlaska Ostrzeżen : tysiąc pięćset sto dziewięćset
matysss napisał(a):
No i jeszcze oprucz tego to z buta powinienes dostac za taki numer. Ale gratulacje, ze pokonany.

Takie teksty są chyba całkowicie nie na miejscu :!: uwarzasz że wszystkie kille są przepisowe :?: Bez przesady

A6 C4 2.5 TDI AEL avant '95 - Było
S6 C4 4.2 AEC avant quattro '96 - Było
A6 C4 2.5 TDI AEL sedan quattro '97 - Było
A6 C4 2.8 AAH sedan quattro '94 - Było
100 C4 2.8 AAH avant quattro '93 - Było
BMW E61 530 M57N D30
BMW E39 520 M52 B20

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2008 23:43:38 
Moderator

Wszystko fajnie, ja dostaję te 4 punkty i 200zł ale za co :?: Ja normalnie przyspieszałem, a on w tym czasie chciał mnie wyprzedzać na podwójnej ciąłej i na przejeździe kolejowym. I kto w tym momencie ma rację :?: Jak ja kocham takich cwaniaczków na drodze :<

matysss napisał(a):
No i jeszcze oprucz tego to z buta powinienes dostac za taki numer.

że niby ja :?: Za co tak naprawdę :?:

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 05:56:17 
Użytkownik

on za wyprzedzanie na podwójnej, Ty za przyspieszanie w momencie jak wiedzialeś że jesteś wyprzedzany. Sorry.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 13:11:31 
Moderator

A od kiedy to w tym wątku obowiązują przepisy ruchu drogowego :?: Skoro jesteście tacy porządni to killujcie sobie na wyznaczonym torze do wyścigów. Po co ten wątek w ogóle :?: Wszyscy naskakują na mnie jakby sami byli porządnymi obywatelami jeżdżącymi zawsze 50km/h w zabudowanym, a nie muszę chyba przypominać że to prędkość jest najczęstszą przyczyną wypadków w naszym kraju (tak się powszechnie uważa). A wracając do tematu, to zjeżdżając z przejazdu kolejowego mam prawo przyspieszać jak mi się podoba, bo mogę mniemać że w takim miejscu nikt nie powinien mnie wyprzedzać. Dodam jeszcze, że mam prawko ponad 10 lat, przejechałem ok.0.5 mln km i jak narazie konto punktowe miałem i mam czyste (bynajmniej nie dzięki używaniu CB radia, które mnie coraz bardziej drażni). Kiedyś miałem taki sam przypadek - na przejeździe kolejowym chciał mnie ktoś wyprzedzić, więc przyspieszyłem. Później się zorientowałem, że to gliniarz z drogówki w cywilu. Jakoś nie bulwersował się tym co ja zrobiłem - ciekawe dlaczego :?:
KONIEC :!:

+
CFFB

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 14:28:59 
Moderator

Auto: V70
Kiedyś kumpel też tak zrobił, znaczy na kończącym się pasie nie dał się wyprzedzić i traf chciał, że dalej utknął w korku. W lusterku zobaczył dwóch wysiadających z auta panów i z twarzy poznał, że mają niecne zamiary. Niestety nie zdążył zamknąć drzwi pasażera i pamięta tylko pierwszą bułę :plask:

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 14:38:58 
Użytkownik

zaworoowa napisał(a):
A od kiedy to w tym wątku obowiązują przepisy ruchu drogowego :?: Skoro jesteście tacy porządni to killujcie sobie na wyznaczonym torze do wyścigów. Po co ten wątek w ogóle :?: Wszyscy naskakują na mnie jakby sami byli porządnymi obywatelami jeżdżącymi zawsze 50km/h w zabudowanym, a nie muszę chyba przypominać że to prędkość jest najczęstszą przyczyną wypadków w naszym kraju (tak się powszechnie uważa). A wracając do tematu, to zjeżdżając z przejazdu kolejowego mam prawo przyspieszać jak mi się podoba, bo mogę mniemać że w takim miejscu nikt nie powinien mnie wyprzedzać. Dodam jeszcze, że mam prawko ponad 10 lat, przejechałem ok.0.5 mln km i jak narazie konto punktowe miałem i mam czyste (bynajmniej nie dzięki używaniu CB radia, które mnie coraz bardziej drażni). Kiedyś miałem taki sam przypadek - na przejeździe kolejowym chciał mnie ktoś wyprzedzić, więc przyspieszyłem. Później się zorientowałem, że to gliniarz z drogówki w cywilu. Jakoś nie bulwersował się tym co ja zrobiłem - ciekawe dlaczego :?:
KONIEC :!:

etam. nie oceniam Ciebie tylko Twoje zachowanie, to po pierwsze. Po drugie widzę różnicę w tym, że ktoś z drugim umawia się na ściganie i zna konsekwencje, a pomiędzy przyspieszeniem będąc wyprzedzanym z zaskoczenia, bo to ani nie rolowany start, ani wyscig... ot zwykła złośliwość. Możesz mniemać ,że nikt nie ma prawa Cię wyprzedzać, pewnie, ale obowiązuje też zasada ograniczonego zaufania i jest to wpisane w kodeks. Przyznałeś sam, że w tym miejscu WIDZIAŁEŚ że się szykuje do wyprzedzania i też że już zaczął wyprzedzać, w tym momencie, nie miałeś prawa utrudniać wykonania manewru, nawet jeśli był niezgodny z kodeksem.
Ja osobiście zaliczam to zachowanie jako jedno z bardziej niebezpiecznych na drodze - obok nieużywania kierunkowskazów, wyprzedzania na przejściach i przejeździe na czerwonym.
trzeba było zacząć przyspieszać, zanim tamto auto zaczęło manewr wyprzedzania.
I jeszcze raz - przestań się unosić, bo nie napisałem nic, co Cię obraża.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 17:01:37 
Użytkownik

Dokladnie. Co innego scignac sie z kims z pod swiatel, a co innego hamsko przyspieszac jak ktos cie wyprzedza, uwazam to za szczyt hamstwa i brak wyobrazni. W zeszlym roku nasz kolega z klubu wlasnie w ten sposob sie rozwalil, chcial kolesia wyprzedzic a ten mu przyspieszal, jak byl na jego wysokosci to pojawil sie zakret i kolejna a6 poszla dada. Kierowca drugiego auta tlumaczyl sie, ze specjalnie przyspieszal bo wiedzial, ze tam jest ten ostry zakret i chcial go zostawic z tylu, aby go zwolnic, zeby czasem sie za bardzo nie rozpedzil. No to mu pomogl...

http://www.youtube.com/watch?v=KCsLIKQHcRg
A6 C6 2.0 TFSI BPJ+soft S-line - bylo
A5 8T 3.0 TDI CAPA QUATTRO DPF OFF+SOFT - jest

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 17:07:45 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
A ja podzielam zdanie zawoorowy, sam bym podobnie zrobił i zresztą robię....
Bo robactwo drogowe trzeba tępić, a jak już decydujesz się na wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, przejeździe kolejowym, pasach, to lepiej miej mocną furę i żelazne jaja :!!: :!!: :!!:
Ja już się oduczyłem wyprzedzania na pasach i przejazdach kolejowych, pozostaje podwójna ciągła, ale i to z casem przyjdzie....

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 17:11:10 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
Bo robactwo drogowe trzeba tępić, a jak już decydujesz się na wyprzedzanie na podwójnej ciągłej, przejeździe kolejowym, pasach, to lepiej miej mocną furę i żelazne jaja :!!: :!!: :!!:
Ja już się oduczyłem wyprzedzania na pasach i przejazdach kolejowych, pozostaje podwójna ciągła, ale i to z casem przyjdzie....

i co-myslisz ze swoja przepisowoscia zbawiasz swiat ???
Ludzie przeciez przyspieszanie podczas bycia wyprzedzanym to zenada i szczyt buractwa-powodujecie wieksze zagrozenie niz koles ktory chcial was szybko wyprzedzic...
Niestety taka polska mentalnosc-sam niezje i drugiemu nie da....

P.S. zycze powodzenie w takich manewrach ale wiedzcie o tym ze takie zachowanie kwalifikuje sie na strzala w pape... (nie mowie ze dobrym zachowaniem jest wyprzedzanie w miejscu niedozwolonym ale utrudnianie tego manewru to zenada)

Jest:
M4 Competition
AMG GT S

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 17:19:16 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Cysztof napisał(a):
myszon90 napisał(a):

i co-myslisz ze swoja przepisowoscia zbawiasz swiat ???
Ludzie przeciez przyspieszanie podczas bycia wyprzedzanym to zenada i szczyt buractwa-powodujecie wieksze zagrozenie niz koles ktory chcial was szybko wyprzedzic...
Niestety taka polska mentalnosc-sam niezje i drugiemu nie da....

P.S. zycze powodzenie w takich manewrach ale wiedzcie o tym ze takie zachowanie kwalifikuje sie na strzala w pape... (nie mowie ze dobrym zachowaniem jest wyprzedzanie w miejscu niedozwolonym ale utrudnianie tego manewru to zenada)
To w papę strzelać trzeba tez Policjantów którzy utrudniają łamanie przepisów...

Pamiętaj, że wypadek samochodu, który jest na Twojej wysokości powoduje, że i Ty cierpisz, czasem nawet bardziej od idioty, który go powoduje....

Nie twierdzę, że należy nie dawać się wyprzedzać, jak się śpieszysz to jedź, tylko rób to z głową, a jak chcesz cwaniakować to pamiętaj, że możesz trafić na mocniejszego.....

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 19:09:43 
Użytkownik

Tak tak, uwielbiam takich szeryfów na drodze...
W 100% podpisuję sie pod tym co napisali quattrofan i Cysztof
Nie dość że takie zachowanie jest karane, to jeszcze bezdennie głupie i stwarzające cholernie niebezpieczną sytuację, bo manewr który został rozpoczęty w oparciu o pewne założenia ( prędkość wyprzedzanego, prędkość wyprzedzającego, dystans manewru), nie może być zakończony sprawnie.
:> :> :>

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 19:22:56 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
ale chrzanicie...
ja popieram zawoorowe!
Jesli burak chce mnie wyprzedzic w miejscu niedozwolonym to sory, zdziwi sie jak mu uciekne ;)
Nie mowie o sytuacjach, kiedy z naprzeciwka zbliza sie auto, ale zawoorowa mysle wiedzial co robi i zagrozenia nie stworzyl dla nadjezdzajacych z naprzeciwka..

Zauwazylem, ze wiekszosc burakow z wawy, krk czy poznania (burak - krawaciarz w sluzbowce i cb!) pchaja sie gdzie mozna, wyprzedzaja korki, na swiatlach omijaja kolejki i z innych pasow ryją sie na pierwszego..
Jeden juz odemnie osobiscie dostał w ryja jak w kolejce na swiatlach wpierdzielil mi sie przed maske i zahamował na "szlag".

Zawoorowa jestem z toba ;)

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 19:28:43 
Użytkownik

Ivo, ale ja nie twierdzę że matoł wyprzedzający tam gdzie nie trzeba jest cacy :) Jest imbecylem: czy w krawacie, czy z CB, ale nie pozwalając idiocie dokończyć co zaczął, powodujesz, że stwarza jeszcze większe zagrożenie...
Czasem warto odpuścić; w imię rodziny z dzieckiem jadącej z naprzeciwka maluchem... :|

Tytuł:
PostNapisane: 11.gru.2008 19:31:13 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
martab99 napisał(a):
Ivo, ale ja nie twierdzę że matoł wyprzedzający tam gdzie nie trzeba jest cacy :) Jest imbecylem: czy w krawacie, czy z CB, ale nie pozwalając idiocie dokończyć co zaczął, powodujesz, że stwarza jeszcze większe zagrożenie...
Czasem warto odpuścić; w imię rodziny z dzieckiem jadącej z naprzeciwka maluchem... :|

ale ja napisalem wyraznie, ze jak nie stwarza to zagrozenia dla nadjezdzajacych z naprzeciwka Staszku ;)
jak jest prosta i widze ze jakies 316 chce mnie wyprzedzac na hamca to i Sprinterem mu mykne i nie chodzi tu bynajmniej o zwykle wyprzedzanie bo klienta obserwuje od dawna w lusterku co skacze z pasa na pas :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1468 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 74  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1