martab99 napisał(a):
Muszę przyznać że dorabianie ideologii do naszej smutnej rzeczywistości idzie tu rewelacyjnie
Proponuje zastanowić się nad jakąś krucjatą i postawieniu w każdym salonie Audi kogoś, kto będzie przekonywał zainteresowanych nowymi autami że to szajs, złom i syf a najlepiej jest kupić B4 bo jeszcze trochę tego jeździ (no i oczywiście się nie psuje)
.....
Ale o czy Ty tu do nas piszesz
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Co w tym, że 3.0TDi ma problemy z wtryskami, rozrządem (wszystkie silniki z "bezobsługowym" napędem rozrządu za pomocą łańcucha), 2.0 TDi z napędem pompy oleju, za to 2.0TFSi żre jako nowe 2x więcej oleju niż mój paliwożlop, modele RS mają 2/3 deklarowanej przez producenta mocy, a większość "przygód" przypada na potwierdzony przebieg rzędu 200k km, jest normalne??
Tu nie ma żadnego dorabiania teorii, po prostu Audi jak każdy producent liczy każdego eurocenta, którego można zaoszczędzić w procesie produkcji, a zwielokrotniony koszt tego poniesie właściciel auta, bo awaria nastąpi po okresie gwarancyjnym, to dziś jest policzalne
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Tu nie ma co dorabiać, chyba każdy widzi jak jest, możesz mi zarzucić, że wcale nie jest tak źle, ale to tylko 1/2 prawda bo tych aut jest na forum stosunkowo niedużo, na pewno mniej niż 10-cio latków i starszych
, a gro użytkowników nowych A6/A7/A5/A8 nie pisze na akp, pisze na codzień piórem wartości mojej eSy, po kontraktach wartości jakiejś części budżetu stoilicy
Mam w jednym z ASO dobry kontakt, więc wiem co się tam dzieje, jakie auta przyjeźdźają i po co
I gość nie robi tam od wczoraj, pamięta co się działo, jak było w sprzedaży C5, B6, i widzi co się dzieje teraz
Oczywiście pewnym problemem jest to, że nie mam wolnej pół dużej bańki, to by rozwiązało mój problem, zamówiłbym sobie
bankowóz, i miałbym gdzieś czy to się psuje, czy nie, ale niestety ceny mamy przeliczne z Euro, zarobki za to z Rubla