Cytuj:
akurat zdziwił byś sie ile osób kupuje w lumpeksach i w Polsce i w Niemczech- ja sam jesli jest coś fajnego nie pogardzę - ale wiem zapomniałem , ze ty wszystko masz nowe i naj ... opony tez wiec w tym temacie znowu pewnie nie pogadamy
poniewaz nie kupowalem auto nowego ale swieze (to roznica) wiec opony technicznie rzecz biorac byly uzywane (haslo amortyzacja: dla aut uzywanych ponad 6 miesiecy amortyzujesz w 2.5 roku co niedlugo mija i bede mogl wziac kolejne auto /w leasing albo znowu ponad 6miechow/ a nowe musialbym jeszcze extra over 2 lata amortyzowac)
Exeo to 100kola cennikowo wiec na vacie tez ostro w plecy bylbym (tylko 6 kola odzyskac mozna... in drosze auto tym mniej odzyskasz)
Do tematu
Beda 2 zdjecia z mojego garazu
Tu mam opone w super stanie Dunlop cos tam chyba ze sport w nazwie... dobry indeks prekosci... w sam raz do passata b5 na 16tke (piszesz sie? na b5tce jezdzila wiec pewnie Ci wymiarem pasuje!)
Jak widzisz wyglada swietnie, bieznik rewelacja!
... ale kiedys zauwazylem, ze ma male wybrzuszenie z boku (nie bije czy cos.. dobrze, ze po stronie zewn i moglem to zauwazyc/moze wada a moze o cos walnalem.. nie wiem)
Czy dasz sobie reke i jaja uciac, ze zaden "gumiarz" nie wpadlby na pomysl sprobowac skasowac za taka swietna opone np 50pln???? (nawet nie to ze specjalnie... przeciez bierze opone od dostawcy w dobrej wierze i sprzedaje dalej)
Tu opona seryjnie wkladana w seata exeo (Bristone costam...made in spain - teraz jakies inne chyba wkladaja ale to nie wazne)
Zajechana juz jak widzisz mimo, ze 3 lata dopiero ma (ponad 100tys auto ma - pewnie z 20tys z tego bylo na zimowkach zrobionych czyli okolo 80tys na nie wypada)
smiec juz, prawda? W uzywce bylby zero warte - ale wolalbtm je niz niespodzianki swietnie wygladajace
Uzywki to loteria ... tyle, ze wtopa z opona moze kosztowac zycie
Nie ma sie kasy na nowe opony (bo tak wygladaja zarobiki albo bo jest n innych wazniejszych wydatkow domowychitp... nie wazne) - to kupuje sie uzywki (tez kupowalem kiedys.. zaden obciach) ale po co do tego teorie dorabiac? Opony to nie wino.
Pozdrawiam,
Przemek