Cytuj:
akurat zdziwił byś sie ile osób kupuje w lumpeksach i w Polsce i w Niemczech- ja sam jesli jest coś fajnego nie pogardzę - ale wiem zapomniałem , ze ty wszystko masz nowe i naj ... opony tez wiec w tym temacie znowu pewnie nie pogadamy
poniewaz nie kupowalem auto nowego ale swieze (to roznica) wiec opony technicznie rzecz biorac byly uzywane (haslo amortyzacja: dla aut uzywanych ponad 6 miesiecy amortyzujesz w 2.5 roku co niedlugo mija i bede mogl wziac kolejne auto /w leasing albo znowu ponad 6miechow/ a nowe musialbym jeszcze extra over 2 lata amortyzowac)
Exeo to 100kola cennikowo wiec na vacie tez ostro w plecy bylbym (tylko 6 kola odzyskac mozna... in drosze auto tym mniej odzyskasz)
Do tematu
Beda 2 zdjecia z mojego garazu
Tu mam opone w super stanie Dunlop cos tam chyba ze sport w nazwie... dobry indeks prekosci... w sam raz do passata b5 na 16tke (piszesz sie? na b5tce jezdzila wiec pewnie Ci wymiarem pasuje!)
Jak widzisz wyglada swietnie, bieznik rewelacja!
![Obrazek](http://images49.fotosik.pl/1802/7f518b79ab4f8a63m.jpg)
... ale kiedys zauwazylem, ze ma male wybrzuszenie z boku (nie bije czy cos.. dobrze, ze po stronie zewn i moglem to zauwazyc/moze wada a moze o cos walnalem.. nie wiem)
Czy dasz sobie reke i jaja uciac, ze zaden "gumiarz" nie wpadlby na pomysl sprobowac skasowac za taka swietna opone np 50pln???? (nawet nie to ze specjalnie... przeciez bierze opone od dostawcy w dobrej wierze i sprzedaje dalej)
Tu opona seryjnie wkladana w seata exeo (Bristone costam...made in spain - teraz jakies inne chyba wkladaja ale to nie wazne)
Zajechana juz jak widzisz mimo, ze 3 lata dopiero ma (ponad 100tys auto ma - pewnie z 20tys z tego bylo na zimowkach zrobionych czyli okolo 80tys na nie wypada)
![Obrazek](http://images33.fotosik.pl/565/cd57de1f64b991fdm.jpg)
smiec juz, prawda? W uzywce bylby zero warte - ale wolalbtm je niz niespodzianki swietnie wygladajace
Uzywki to loteria ... tyle, ze wtopa z opona moze kosztowac zycie
Nie ma sie kasy na nowe opony (bo tak wygladaja zarobiki albo bo jest n innych wazniejszych wydatkow domowychitp... nie wazne) - to kupuje sie uzywki (tez kupowalem kiedys.. zaden obciach) ale po co do tego teorie dorabiac? Opony to nie wino.
Pozdrawiam,
Przemek