Jeżdżę codzinnie od 2 lat z Bolesławca do Nowej Soli tam i zpowrotem. Razem 140 km. Oczywiście latam tym co w opisie. Ponieważ nie chcę spędzać 2 godzin w aucie więc staram się jechać dość dynamicznie więc trzymam średnio około 130-140 na tej po...... przez ciężarówki i naturę drodze. Więc jest spoko bo trasę pokonuje w 40 minut. Ale jak tylko popada to moja średnia schodzi do 80-90 na godzinę dlatego, że nie mam Q. Bo gdy jeździłem AELem Q z chipem od Vtecha przez 3 tygodnie (Ps auto jest do sprzedania mogę dać kontakt bo to znajomego "nie polecam")
to nawet jak padało to w tych koleinach mogłem spokojnie pozwolić sobie na 120 - 130 km/h i auto nie zaskakiwało mnie jakimiś głupimi historiami czyli znoszeniem czy uślizgami. Wiem że w zimie było by jeszcze lepiej.
DLATEGO TWIERDZĘ ŻE QUATTRO NIE JEST NAWET DLA MNIE NIEZBĘDNE ALE JAK BĘDE KUPOWAŁ NASTĘPNE AUDI TO Q BĘDZIE PIERWSZĄ RZECZĄ NA KTÓRĄ BEDE ZWRACAŁ UWAGĘ PRZY ZAKUPIE ZARAZ PO TDI.
Ale gdybym auto wykorzystywał do jeżdżenia do HYPERNOWEJ czy innego Intermarche to w dupie bym miał czy ja ja tam wjadę bokiem przy pomocy Q czy ręcznego.
Acha a ta dyskusja nie prowadzi do niczego bo tu nikt nie da się przekonać do czyjejś racji bo każdy wie lepiej i nikt nie napisze "Przekonaliście mnie myliłem się na początku" BO NIE
To tak jakby Otworzyć wątek AAT kontra AEL bo AEL na tym forum według mnie też jest przereklamowane.
Bo gdyby spotkały się na trasie AAT i AEL to co dają te 25 km??
to, że na kolejnych światłąch właściciel AEl będzie 2 sek szybciej niż AAT.
A na trasie ta różnica już całkowicie się zaciera. Bo to jest naprawdę znikoma róznica i trzeba naprawdę fachowca żeby np na 150 kilometrowym odcinku na normalnej drodze AEL zrobiło jakąs poważną przewagę nad AAT. Ja jadąc S6 V8 z N. Soli do Bolesławca czyli 70km przyjechałem do Bolesławca może jedną prostą szybciej niż mój ojciec PEUGOETEM 406 3,0 V6 a i tak pod domem byliśmy jeden za drugim bo zblokowali mnie na rondzie. a tu różnica jest 290 do 190 czyli 100 koni!!! I jechałem naprawdę ostro bo pod Dąbrową miałem na takiej średniej jakości drodze 240km/h.
ALE TO NIE ZMIENIA FAKTU ŻE DAŁBYM SOBIE OGOLIĆ ZA AELa!!!!
Chce AELa i chce QUATTRO!!!
REASUMUJĄC:
1. Quattro jest przereklamowane
2. AEL też jest przereklamowane
3. AVANT też jest przereklamowany
4. Klima jest przereklamowana
5. i najważniejsze AUDI jest przereklamowane!! Bo jeździłem wieloma lepszymi samochodami niż AUDI.
ALE TO JEST KLUB AUDI DO CHOLERY JASNEJ i tu jest naprawdę wielu miłośników QUATTRO; Avantów;TDI i nie można im zarzucać, że się nad swoimi ukochanymi gadżetami spuszczają. Dla mnie np TDI to jest najlepszym co mogło się przytrafić ludzkości od czasu odkrycia Ameryki.
I tyle
ps: Leo - kolego peszroty 3.0 SV miały 211 KM z tego co pamiętam, a napewno nie 290