piwkooo napisał(a):
rbs2360 napisał(a):
Odnośnie pierwszego postu. DZISIAJ przetestowałem samochodzik i na szczęście był to właśnie filtr paliwa furka chodzi jak nowa. Dzięki wszytkim za rady. Ale stacje z gnojem nieznanego pochodzenia OMIJAĆ. a teraz bede testował paliwak Orlen Verva, Shel VPower i BP Ultimate. Zaczynam je testować w takiej kolejności jak napisałem. Pierwsze leje na max Orlen Verva i jeżdże do tąd aż bedzie pusto w baku sprawdzam spalanie, przyśpieszenie itd, następne shel VPwoer i na koncu BP Ultimate. Zobaczymy które najlepsze
No i które najlepsze , bo mam ten sam problem z falowaniem , ale narazie sie nie przejmuję , aż całkiem coś nie padnie .
Pozdr
Najlepiej pod wzgledem ekonomicznym na odcinku 1000km (testowałem każde z w/w paliw na odcinku 1000km z podobną średnią predkością) wypadła Verva, a BP pod wzgledem chyba mocy tak odczułem.
A odnosnie falowania to nie ma co gdybać na forum tylko zrobić diagnostykę. A u mnie przyczyna spadku mocy był uszkodzony czujnik ciśnienia atmosferycznego (koszt naprawy z diagnostyką 300ł). Ale przyczyn może być wielu.